• Werk van Frits de Nooijer.

    Frits de Nooijer

Expositie Frits de Nooijer en Hammondklanken van Juicy Organism

EGMOND AAN DEN HOEF In museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 opent een expositie van Frits de Nooijer op zaterdag 25 mei om 16.00 uur.

De Nooijer woont sinds 1972 te Egmond. Hij heeft zijn eerste lessen in Haarlem gekregen van Ton Schutte en Arie Kater. Zomers ging hij zelf les geven op camping Le Paradis in de Dordogne en later ook in de Tsjechische Republiek. De Nooijer werkt op locatie in binnen- en buitenland. Voor wat betreft het buitenland: in Engeland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Noorwegen. Ook zijn werk was te zien in verschillende landen.

De expositie is te zien tot en met zondag 28 juli in Overslot, waar verder nog een Wunderkammer of rariteitenkabinet met diverse fantastische verzamelingen met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia te zien is.

MUZIEK Op zondag 26 mei treedt Juicy Organism+ op in de oude hoeve. In dit jazzcollectief staat het Hammond-jazzorgel centraal in verschillende settings. Dit optreden speelt Juicy Organism met tenor-sopraansaxofonist Dick Remelink, drummer Dirkjan de Koning, Hammond-organist Jurriaan Leijen en gitarist Simon Swinkels. Het repertoire bestaat uit 'soft tone ballads', 'medium swing tunes', blues en jazz-funk uit het minder abstracte en bekende jazz-idioom.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend open vanaf 14.00 uur. Het concert van Juicy Organism begint om 16.00 uur en er wordt een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten gevraagd.