• Fernando Lameirinhas.

    Trees Neijndorff

Fado-zanger Fernando Lameirinhas solo in Vredeskerkje

BERGEN AAN ZEE Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver, is als meeslepend fado-zanger en gitarist één van de iconen van de wereldmuziek in Nederland.

Op donderdag 26 april geeft hij een solo-concert in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur.

Lameirinhas zingt en speelt naast ontroerende en romantische nummers, waaronder 'Als de liefde niet bestond' van Toon Hermans, veel eigen songs uit zijn voorstelling '7'. Hij onderzoekt op luchtige wijze en met zelfspot de zeven klassieke zonden en deugden in zijn leven en dat van anderen, zoals bijvoorbeeld hebzucht, ijdelheid en woede.

EIGEN STIJL De zachtaardige zanger ontwikkelde in de loop der jaren een eigen stijl: een combinatie van fado met invloeden uit samba, jazz en pop.
Lameirinhas brengt naast zijn gitaar een ukelele ook een cavaquinho mee, waarmee hij de fado ook deze keer benadert zoals alleen hij dat kan: met hart en ziel.

HERDENKEN Het volgende concert in het Vredeskerkje wordt gehouden in het kader van de 4 mei-herdenking: zangeres en gitariste Niki Jacobs en ensemble spelen onder anderen delen uit de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis. Aanvang 16.30 uur.

Info en reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.
Voor alle informatie: kijk op www.kunstgetij.nl of www.vredeskerkje.nl.

Toegang voor het concert op 26 april is 15 euro, 'vrienden van het Vredeskerkje' betalen 12,50 euro.
Het Vredeskerkje bestaat honderd jaar. In het kader van dit jubileum, vinden er verschillende activiteiten plaats. Meer daarover op de website www.vredeskerkje.nl.