• Scène uit A Rainy Day in New York.

    Jessica Miglio

Geliefden in New York op het witte doek van Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen is A Rainy Day in New York te zien. Deze vijftigste film van Woody Allen vertelt het verhaal van twee geliefden tijdens een weekend in New York, dat getekend wordt door aanhoudend slecht weer en bizarre avonturen.

In 'Richard Says Goodbye' vertolkt Johnny Depp de rol van een gerespecteerde docent Engelse literatuur. Nadat er bij hem terminale longkanker is geconstateerd en hij nog maar zes maanden te leven heeft, weigert hij elke behandeling en gaat het roer volledig om.

THE DEAD DON'T DIE In het slaperige Centerville komen de zombies tevoorschijn en gaan op zoek naar wat ze voor hun dood belangrijk vonden, zoals goede koffie, een glas Chardonnay of stabiel internet. Zelfs in hun ondode staat willen ze consumeren. De lokale sheriff (Bill Murray) en zijn twee hulpjes doen er alles aan om het stadje te redden, maar je weet dat deze consumptiemaatschappij reddeloos verloren is.

In 'So Long, My Son' laat de Chinese filmmaker Xiaoshuai Wang de hartverscheurende impact zien van de Chinese eenkindpolitiek (1979-2015) op de gewone burger. Wanneer hun zoon tijdens het buitenspelen verdrinkt, vluchten Yaojun Liu en Liyun Wang naar de andere kant van het land, weg van de herinneringen aan hun kind. Maar ook daar lijkt alles van waarde zijn betekenis te hebben verloren en hebben ze alleen elkaar nog.

MIDSOMMAR Wanneer de Amerikaanse Christian samen met zijn vriendin en hun vrienden naar Zweden afreizen voor een midzomerfestival in een afgelegen dorpje, lijkt de idyllische commune de perfecte plek voor een zorgeloos zomeravontuur. De rituelen en gewoontes blijken echter veel schimmiger dan verwacht en het avontuur krijgt allengs een sinistere wending.

Verder: Poms, The Professor and the Madman en Engel.

PROGRAMMA Poms draait 29 augustus om 14.30 uur. A Rainy Day in New York draait 29 augustus om 20.00 uur, 30 augustus om 14.30 uur en 31 augustus om 20.30 uur. The Professor and the Madman draait 30 augustus om 20.00 uur. Engel draait 31 augustus om 16.30 uur. Richard says Goodbye draait 1 september om 11.00 uur en 4 september om 20.00 uur. The Dead Don't Die draait 1 september om 15.30 uur en 3 september om 20.00 uur. So Long, My Son draait 1 september om 20.00 uur en 4 september om 14.30 uur. Midsommar draait 2 september om 20.00 uur en 3 september om 14.30 uur. Reserveren via www.cinebergen.nl of bel 072-5896310.