• Scène uit 'Oh Lucy!'.

    Yuya.Tonari

Filmprogramma van Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen draait deze week Oh Lucy!. In deze bitterzoete komedie worden met een lach en een traan de culturele contrasten tussen Oost en West blootgelegd. De eenzame Japanse vrouw Setsuko wordt overgehaald om Engelse lessen te gaan volgen bij de excentrieke docent John. John brengt zijn leerlingen daarbij tevens in contact met de westerse cultuur, al zij het op een tamelijk onorthodoxe wijze. Zo tovert hij middels een blonde pruik Setsuko om in 'Lucy'. Een gedaanteverandering die Setsuko nieuw leven in blaast en haar vervolgens als een blok doet vallen voor John.

'Isle of Dogs' is een stopmotion-animatiefilm die zich afspeelt in een onbestemde toekomst, in de fictieve Japanse stad Megasaki City waar honden door een despoot naar een Japans afvaleiland worden verbannen.

THE CLEANERS Ook Facebook en andere sociale mediaplatformen hebben 'schoonmakers' in dienst: mensen in, in dit geval, lagelonenlanden die de schokkende en kwetsende beelden van het wereldwijde web poetsen. Duizenden moderators beoordelen aan de lopende band de miljoenen filmpjes en foto's die wij massaal en mondiaal posten.

UNSANE De psychologische thriller Unsane is helemaal met de iPhone 7 Plus gedraaid. Data-analiste Sawyer Valentini is recentelijk Boston ontvlucht vanwege een stalker. In Pennsylvania probeert ze een nieuw leven op te bouwen. Maar als zij de zoveelste paniekaanval krijgt, besluit ze psychologische hulp in te roepen. Ze meldt zich dan bij een schimmige psychiatrische kliniek en wordt daar tot haar ontzetting onvrijwillig opgenomen.

THE DEATH OF STALIN Deze zwart humoristische film verhaalt de paniek die uitbreekt als Stalin overlijdt en er een gewetenloze machtsstrijd onder zijn hofhouding volgt.

RESERVEREN Isle of Dogs draait 7 en 13 juni om 20.00 uur en 9 juni om 16.30 uur. Oh Lucy! draait 8 juni om 14.30 uur, 10 juni om 11.00 uur en 11 juni om 20.00 uur. The Cleaners draait 8 juni om 20.00 uur en 10 juni om 15.30 uur. Unsane draait 9 juni om 20.30 uur en 12 juni om 20.00 uur. The Death of Stalin draait 10 juni om 20.00 uur. Reserveren via 072-5815914 of www.cinebergen.nl.