• Scène uit The Leisure Seeker.

    Indiana Production Company

Food&Film bij Cinebergen

BERGEN Hemingway's chefkok Jeroen Klepper presenteert bij Cinebergen een bijzonder menu voorafgaand aan de nieuwste film van Woody Allen: Wonder Wheel. Neem plaats aan een van de lange tafels en geniet van Food&Film. Wonder Wheel vertelt het turbulente relaas van vier met elkaar verstrengelde levens in een pretpark op Coney Island, in het New York van de jaren '50. 

In The Leisure Seeker willen twee senioren (Helen Mirren en Donald Sutherland), voordat hun laatste krachten het begeven, met hun camper nog een grootse roadtrip maken.

WORSTELING 'Vele Hemels boven de Zevende' is de verfilming van Griet op de Beeck's debuutroman waarin twee volwassen zussen worstelen met de destructieve invloed van hun opgroeien in een liefdeloos gezin. Voor al haar familieleden blinkt de reddende engel Eva uit in geven, maar ze vergeet daarbij te vaak zichzelf. Dat wordt haar noodlottig als haar hart voor de zoveelste keer gebroken wordt door een man en haar vader blijft zwijgen over een familiedrama.

LE REDOUTABLE Zonder Jean-Luc Godard, de belangrijkste exponent van de Nouvelle Vague, zou de cinema er heel anders uitgezien hebben. Hij opende begin jaren '60 de deur naar experiment, avontuur en engagement. Michel Hazanavicius kwam op het idee om Godard zelf als onderwerp te nemen voor een nieuwe film. En wel in de periode waarin hij van wereldwijd gevierd cineast veranderde in een maoïstische activist en daarbij de liefde vergat.

'Vivre sa Vie' vertelt het verhaal van de actrice Nina die geleidelijk wegglijdt in de prostitutie.

In Le Mépris van Godard lijken scenarioschrijver Paul en zijn jonge vrouw het ideale stel. Een ogenschijnlijk onschuldig voorval zorgt er echter voor dat de vrouw haar man begint te minachten.

In A Ciambra voelt de 14-jarige Pio zich geroepen om de zorg op zich te nemen van zijn omvangrijke, in een krottenwijk levende familie, als zijn vader en oudere broer zijn gearresteerd.

Data, tijden en reserveren via de website van Cinebergen: www.cinebergen.nl.