• Werk van Marit Duinmeijer.

    Marit Duinmeijer

Foto-expositie van Marit Duinmeijer in dorpshuis De Hanswijk

EGMOND AAN DEN HOEF Geïnspireerd door haar oom, fotograaf Peter Jonker, neemt Marit Kramer-Duinmeijer (1973) haar fotocamera overal mee naar toe. Wat begon met vakantiekiekjes is uiteindelijk een hobby geworden waarin zij haar creativiteit kwijt kan en rust kan vinden na een hectische werkweek. Het werk is tot en met zaterdag 21 juli te zien in dorpshuis De Hanswijk. 


Niet alleen tijdens de vele verre reizen die zij gemaakt heeft, maar ook tijdens haar werk in het familie-stratenmakerbedrijf en de talloze wandelingen in het duingebied rondom haar woonplaats Egmond-Binnen, wordt ze getroffen door lijnen, herhalingen en kleurcomposities. De exotische foto's op de expositie afgewisseld met het alledaagse zijn daar het voorbeeld van. Na het maken van verschillende fotoboeken, foto's voor familieherinneringen aan de muur, ontdekte zij dat haar foto's er best mochten zijn. Een bepaalde voorkeur voor onderwerpen of composities heeft Marit niet. Soms betrapt ze zichzelf erop om alles om zich heen in foto's te zien: tijdens haar werkzaamheden een toevallige compositie van een machine of een straathamer, een bezoekje aan de buurman die het ambacht van meubelmaker uitoefent.

Ze vroeg zich al jaren af wat ze toch met die duizenden opnames zou moeten doen. Een toevallig gesprek met een van de organisatoren van de kunstcommissie van het dorpshuis trok haar over de streep. Ze maakte een selectie van een vijftigtal foto's die op bijzondere wijze in de Hanswijk worden gepresenteerd. Zo laat zij door haar lens, voor de eerste keer, anderen dan familie en vrienden, meekijken naar haar uitstapjes buiten Egmond-Binnen en wat haar dagelijks bezighoudt in en rond de Egmonden.

Zeker zijn van bezichtiging? Neem contact op met de dorpshuisbeheerder via 06-31797733.