• Zonsondergang met weerkaatsing op het water.

    Ron de Bruin

Fotografiecursus 'Laat licht en zonsondergang'

SCHOORL Voormalig boswachter Frank Nieuwenhuizen geeft op zaterdag 23 juni een workshop fotografie met als titel 'Laat licht en zonsondergang'. 

De langste dag is dan net achter de rug waardoor het ideaal is om 'laat licht' en de zonsondergang vast te leggen. Dat laatste gebeurt op het strand van Schoorl aan Zee. Deelnemers dienen zelf een fiets mee te nemen.

Met ingang van dit jaar biedt Staatsbosbeheer, in samenwerking met www.franknieuwenhuizenfotografie.nl een serie workshops natuurfotografie aan. Om aan deze workshops deel te nemen hoef je niet te beschikken over een dure camera, zelfs met een smartphone zijn goede resultaten mogelijk. Onder begeleiding van ervaren fotografen leren cursisten in drie uur meer uit hun camera te halen.

Naast een stukje technische informatie gaat het bij deze workshops vooral om 'leren kijken'. Natuurgebied Schoorlse Duinen leent zich, vanwege de diversiteit aan landschappen, bij uitstek om deze te vertalen naar betere foto's.

Kosten zijn 29,95 euro. De workshop duurt van 20.00 tot 23.00 uur en begint met een korte introductie in buitencentrum Schoorlse Duinen. De workshops zijn onderverdeeld in verschillende thema's.