• Sinterklaas komt aan bij station Bergen in 1950.

    Historische Vereniging Bergen

Foto's en voorwerpen gezocht voor jubileum-expo HVB

BERGEN De Historische Vereniging Bergen (HVB) bestaat binnenkort 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt gevierd met een grote pop-up-expo over de geschiedenis van Bergen in de Petrus- en Pauluskerk op zaterdag 16 juni.

Ook wordt een speciaal boek uitgegeven over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. De 1900 leden van de bloeiende vereniging, èn nieuwe leden die zich ter plekke aanmelden, kunnen het boek bij de eendaagse tentoonstelling gratis afhalen. Voor zowel tentoonstelling als boek wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Alle inbreng is welkom. Denk aan oude voorwerpen, historische foto's en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes over feest en vermaak. De komende maanden wordt daarnaast gevraagd naar materiaal over wisselende onderwerpen. Deze week: Kinderfeesten.

Wie bijzondere, spannende of grappige jeugdherinneringen aan Sint Nicolaas, Sint Maarten of bijvoorbeeld de Luilakviering in Bergen heeft, of voorwerpen in bezit heeft die met deze kinderfeesten te maken hebben, kan contact opnemen via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552. Voor de leukste bijdragen vanaf nu tot juni zijn drie prijzen beschikbaar.