• Door Bergense scholieren wordt ook jaarlijks een bloemstuk gelegd op de Verzetsteen voor de gefusilleerde Bergenaren Jan Martin en Jan Walter. Gerrit Sijpheer, lid van het 4 Mei Comité, kijkt instemmend toe.

    BBB - Fred Jostmeijer

Gemeente Bergen staat even stil op 4 mei

BERGEN In de gemeente Bergen worden op 4 mei verschillende herdenkingsbijeenkomsten gehouden.

Om 19.00 uur is er een bijeenkomst op de Gemeentelijke Begraafplaats in Schoorl bij de graven van vier Britse vliegeniers. Na deze plechtigheid volgt om 19.45 uur een stille tocht naar het Monument Zijpersluis aan de N9. De stille tocht start op de hoek Regbertslaan/Parallelweg N9. Namens het gemeentebestuur is wethouder Odile Rasch aanwezig. Om 20.00 uur is er ook een herdenkingsbijeenkomst bij het Monument Kamp Schoorl aan de Oorsprongweg.

Om 18.45 uur komen mensen samen in de Ruïnekerk in Bergen. Na de bijeenkomst, om 19.30 uur, volgt de Stille Tocht naar de Geallieerde Begraafplaats aan de Kerkedijk.

In Egmond-Binnen begint om 19.00 uur in de Abdijkerk de herdenkingsbijeenkomst. Die wordt afgesloten bij het monument aan de Abdijlaan. Raadslid Janina Luttik-Swart is daarbij aanwezig.

In Egmond aan Zee is er om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Trompstraat. Daarna volgt er een stille tocht naar het oorlogsmonument voor de ingang van de Algemene Begraafplaats aan de Voorstraat. Wethouder Jan Mesu woont deze herdenking bij.

In de R.K. Kerk aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef begint om 19.15 uur de herdenkingsplechtigheid. De herdenking wordt afgesloten bij het oorlogsmonument voor de R.K. Kerk. Het gemeentebestuur wordt vertegenwoordigd door burgemeester Hetty Hafkamp.