• Meet up Aangepast Sporten voor sportaanbieders en professionals.

    Sport-Z

Gratis bijeenkomst autisme en gedragsproblematiek in de sport

REGIO Stichting Sport-Z houdt in samenwerking met Kop-Zorg in april twee gratis informatieve bijeenkomsten rondom het thema 'Autisme en gedragsproblematiek in de sport'. De bijeenkomsten staan open voor sportaanbieders en (zorg)professionals die betrokken (willen) zijn bij het aangepast sporten in gemeente Bergen, Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Uitgeest, Castricum of Heiloo.

Naast het uitwisselen van het laatste nieuws op het gebied van Aangepast Sporten worden concrete knelpunten uit de praktijk behandeld en krijgt men de kans om ervaringen met elkaar te delen.

Stichting Sport-Z houdt de gratis Meet up Aangepast Sporten namens Regio Alkmaar, en wil hiermee zoveel mogelijk drempels wegnemen zodat mensen met een beperking ook mee kunnen doen. Door het uitwisselen van relevante informatie kan vraag en aanbod (nog) beter op elkaar worden afgestemd.

PROGRAMMA Het programma van de Meet up Aangepast Sporten richt zich op zowel (zorg)professionals (medewerkers van sociale teams, buurtsportcoaches, ambtenaren van Sport en Zorg en WMO consulenten) als sportaanbieders (verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers en verenigingsondersteuners). Op de agenda van de bijeenkomsten staat onder meer het laatste nieuws over het aangepast sporten in regio Alkmaar, het thema 'Autisme en gedragsproblematiek in de sport' en de ontwikkelingen op de website van Uniek Sporten. Daarnaast is er volop de gelegenheid om andere sportaanbieders en professionals te ontmoeten.

AANMELDEN Op donderdag 4 april vindt de bijeenkomst plaats bij het gemeentehuis Heerhugowaard (Parelweg 1, Heerhugowaard) en op woensdag 10 april wordt de bijeenkomst gehouden bij De Meent Bauerfeind (Terborchlaan 301, Alkmaar). Beide bijeenkomsten bevatten hetzelfde programma.

Aanmelden kan via www.sport-z.org/meetup. Meer informatie bij Pascale de Hoogh via p.dehoogh@sport-z.org of 06-11149728.