• Helen Botman en het Wouter Bekkering Quintet.

    Ciska van der Wilk

Helen Botman & Wouter Bekkering Jazz Quintet treden op in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE Zangeres Helen Botman neemt zondagmiddag 17 februari het Wouter Bekkering Jazz Quintet mee naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.

Zangeres Helen Botman is vaker te gast in het Vredeskerkje. Dit keer neemt ze een duik in de jazz, samen met het Noord-Hollandse Wouter Bekkering Quintet. Dit vijftal is gespecialiseerd in jazz-standards, soul, latin en funk. Alle vijf zijn ze conservatorium geschoold en spelen overal in allerlei formaties. Een jazz-formatie met een open oor voor goede muziek en een aanstekelijk spelplezier. Het kwintet nodigt telkens een andere vocalist uit voor een serie concerten. Helen Botman studeerde in 1998 af aan het conservatorium en maakte naam als zangeres van de groep La Luna, met haar solo-programma's 'Vleugelvrouw' en 'I sing' en natuurlijk met gitarist Peter van Vleuten. Met het WBQ zingt Botman onder meer werk van Norah Jones en Joni Mitchell. Wouter Bekkering tenorsax en sopraansax, Frans Groen bas ,Charl Kruijer gitaar, Bert Schipper slagwerk, Sander van Wonderen Fender Rhodes en Wurlitzer.

Kaarten kosten 15 euro en zijn te reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Meer informatie via www.kunstgetij.nl.