• Een scene uit Juliet, Naked.

    Alex Bailey

High tea bij Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen wordt vanaf september geïntroduceerd: een keer in de maand op zaterdag een high tea voorafgaand aan de middagvoorstelling. Ditmaal is het op zaterdag 15 september een high tea in combinatie met de romantische filmadaptatie van de gelijknamige Nick Hornby roman Juliet, Naked. De film is ook zonder high tea te zien.

Het verhaal van Juliet, Naked: Middenin een optreden stapte de Amerikaanse rocker Tucker Crowe van het toneel en verdween in zelfgekozen vergetelheid. In het Engelse kustplaatsje Sandcliff wordt hij door fan Duncan, zelf een afgezakte singer-songwriter, nog altijd diep bewonderd. Dit tot ergernis van diens vriendin Annie (Rose Byrne), die overduidelijk op de tweede plaats komt. Als Crowe (Ethan Hawke) zijn trouwe fan de originele demo van een LP stuurt, plaatst Annie een vernietigende recensie op de fan-site van haar partner. Opmerkelijk genoeg stuurt Crowe haar een reactie, waarna een innige mailwisseling ontstaat en als Crowe in Londen opduikt ontmoeten ze elkaar. Haar relatie met Duncan is inmiddels beëindigd, wat deze niet belet ook de oude rocker op te zoeken.

Naast deze verfilming toont Cinebergen deze week ook Benzinho (Loveling). Dit is een innemende film over het wel en wee van het gezin Ventura in het Braziliaanse Rio, dat de oudste zoon, een begenadigd handballer, naar het buitenland ziet vertrekken. Benzinho is te zien op donderdag 13 september om 20.00 uur en dinsdag 18 september 14.30 uur. Het gevoelige, maar ook levenslustige Figlia Mia wordt ook getoond in Bergen. De film gaat over onvolmaakt moederschap en onlosmakelijke banden tegen het beeldschone decor van een zonovergoten Sardinië. Op zondag 16 september vanaf 15.30 uur is de film te zien inclusief nabespreking o.l.v. life-coach Ingeborg La Haye. Verder wordt Figlia Mia gedraaid op vrijdag 14 september van 14.30 uur en woensdag 19 september om 20.00 uur.

En Cinebergen toont nogmaals het alom bejubelde Den skyldige (The Guilty) en de warme romantische komedie Book Club. Den skyldige staat voor zaterdag 15 september 20.30 uur en maandag 17 september 20.00 uur op de rol en Book Club, met de vier steractrices Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen, is te zien op vrijdag 14 september (20.00 uur), zondag 16 september (11.00 uur) en dinsdag 18 september (20.00 uur) .
Meer weten over tickets of het hele programma bekijken? Kijk op www.cinebergen.nl.