• Max Douw verzorgt het Slotconcert.

    Alex Schroder
  • Tegeltje van kunstenares Katinka Krijgsman.

    Katinka Krijgsman

Hoever Dorpsfeest nieuwe stijl

EGMOND AAN DEN HOEF De organisatie van het Hoever Dorpsfeest staat in de startblokken. In het weekend van 9 en 10 juni vindt dit evenement plaats. Traditioneel werd op zaterdag de Kunstmarkt gehouden en op zondag de Jaarmarkt. De zaterdag wordt dit jaar anders.

De zaterdag begint om 11.00 uur met de Hoever Huis en Hof tour. Bewoners van acht bijzondere panden stellen hun huis of tuin open voor een programma met historie, kunst en eten en drinken. De tour is voor dit jaar helemaal volgeboekt. Voor volgend jaar reserveren via hoevertour@gmail.com.

Om 14.00 uur start de Hoever Heerlijkheid, waarin geïnteresseerden meegenomen worden in de historie van het dorp. In het kader van het Lamoraaljaar, dit jaar in de sfeer van de late middeleeuwen. Bekende Egmondse kunstenaars exposeren in open ateliers op verrassende locaties. Er zijn terrassen en kramen met Hoever Heerlijkheden, er is muziek, op de Slotruïne wordt gejaagd met roofvogels en bij de Slotkapel kunnen bezoekers terecht bij antiquair Kramer om kunst (of kitsch) te laten taxeren.

HOEVER TEGELTJES Egmondse kunstenaars hebben speciaal voor de Hoever Heerlijkheid Hollandse witjes beschilderd. Er komen wekelijks nieuwe bij. Eigenaar worden van een uniek Hoever Tegeltje kan door een exemplaar te reserveren via de website. De opbrengst komt ten goede aan de Hoever Heerlijkheid.

Op 9 juni om 17.00 uur wordt een aantal van deze miniatuur kunstwerkjes geveild in de Slotkapel.

De dag wordt afgesloten met het Slotconcert. Vorig jaar klom tijdens de borrel een man met woeste krullen het podium op en zette zich achter de piano. Max Douw verzorgt wederom het Slotconcert. In 'Gekkenhuis' neemt hij het publiek mee in zijn wereld waar zijn bijzondere kijk op de werkelijkheid de normaalste zaak van de wereld is.

Meer informatie en het volledige programma via www.hoeverheerlijkheid.nl.