• Beschilder je eigen lp.

    Kees Oosterbaan

Hoever Dorpsfeest op 9 en 10 juni

EGMOND AAN DEN HOEF Het Hoever Dorpsfeest staat voor de deur. Op zaterdag 9 en zondag 10 juni vinden verschillende activiteiten plaats in Egmond aan den Hoef.

Het zaterdagprogramma heeft een nieuwe invulling gekregen waarbij alles draait om de beleving van Egmonds erfgoed en ambacht. Enkele hoogtepunten zijn de Huis & Hoftour, de Hoever Heerlijkheid en het Dorpsdiner. Als afsluiting van de zaterdag is er een concert van Max Douw waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn. Tevens is er die dag een aantal keren een roofvogelshow te zien en wordt het Slotkwartier omgetoverd tot een plek van kunst, cultuur, eten, drinken, muziek en spel. Het is een vrij toegankelijke programma met ambachten, rondleidingen, workshops en kunstvoorwerpen worden getaxeerd. Daarnaast hebben lokale kunstenaars, elk in hun eigen stijl, Hoever Tegeltjes beschilderd. Die zijn vooraf te bekijken en te reserveren via www.hoeverheerlijkheid.nl. Een aantal van deze miniatuur kunstwerkjes worden zaterdag geveild.

De zondag staat traditiegetrouw in het teken van de jaarmarkt. Tijdens de jaarmarkt is de oude dorpskern gevuld met marktkramen met antiek, kleding, artistieke voorwerpen en lekkernijen. Op het Hanswijkpodium vinden optredens plaats, oldtimers staan opgesteld aan de rand van het dorp en op diverse locaties zijn er activiteiten voor de jeugd. Meer informatie via www.hoeverdorpsfeest.nl.

In de tuin van galerie De Kapberg is Kees Oosterbaan aanwezig. Er staan vijftig wit beschilderde langspeelplaten opgesteld. Belangstellenden kunnen op de witte plaat een portret schilderen. Kees Oosterbaan geeft tips en suggesties over de uitvoering. Deelname is gratis.