• Personeel werd met een speciale bus opgehaald.

    Hoogovens

Hoogovenbus 'vol herinneringen' doet Egmond aan den Hoef aan

EGMOND AAN DEN HOEF Iedereen uit Noord-Holland kent in zijn omgeving wel iemand die met de Hoogovenbus naar het werk ging of nog altijd gaat. Hoogovens/Tata Steel bestaat honderd jaar. Hier wordt uitgebreid bij stilgestaan via het project 'Verhalen rond de Hoogovenbus'. De bus staat op maandag 22 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur aan de Herenweg 180, bij het voormalige Raadhuis in Egmond aan den Hoef.

In de Week van de Industriecultuur, van 20 tot en met 28 oktober, staat een speciale Hoogovenbus op verschillende plekken in Noord-Holland. De bus haalt verhalen op over werken bij De Hoogovens. De inrichting van de bus, met veel tastbare herinneringen, zal het geheugen van de bezoekers zeker opfrissen. Naast oud-medewerkers en hun partners en verdere familie is iedere geïnteresseerde welkom.

Meer informatie via www.stichtingkist.nl/hoogovenbus/herinneringen-ophalen. Op de site is al een eerste selectie van boeiende verhalen te lezen.

Op de website van Stichting KIST - www.stichtingkist.nl - staat meer informatie over het project. Bijvoorbeeld over de speciale VIP-tour op 28 oktober.