• Pixabay.com

Informatieavond over Instapklas Bergen voor kinderen met een zorgvraag

BERGEN De instapklas wordt werkelijkheid, dat staat te lezen op de website van een nieuw initiatief in de gemeente Bergen. In het schooljaar 2019/2020 wil een aantal ouders voldoende gegadigden gevonden hebben. Daarom vindt er op 2 juli een informatieavond plaats op de ARH-basisschool aan de Prins Hendriklaan 56 in Bergen, inloop om 19.30 uur. 

De instapklas moet een schoolplek zijn waar leerlingen onderwijs op maat krijgen, dus afgestemd op hun individuele kwaliteiten en behoeftes. 'Maar dan wél aangesloten bij een basisschool waar zij een groot aantal sociale contacten aan kunnen gaan door te integreren in de rest van de school.'

"Wij zijn op zoek naar andere gezinnen met kinderen die een specifieke zorgvraag hebben en die voor hun kinderen dezelfde onderwijsvorm willen. Een veilige haven voor kinderen met een specifieke zorgvraag middenin een gewone basisschool. Waar ze in kunnen stromen in de reguliere klassen en waar andersom kinderen uit de reguliere klassen bij de kinderen met een zorgvraag in de klas kunnen komen", laat Manon Hertog weten.

Tijdens de bijeenkomst zijn leerkrachten aanwezig van de instapklas uit Amstelveen, de directie van de vrije school Bergen en ouders van het het ouderintiatief 'Instapklas Bergen'.
Aanmelden kan via manonhertog@hotmail.com. Meer informatie ook via 06-54706777 of bekijk de website van Instapklas Bergen.