• Martijn Krabbé presenteert 'Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen'.

    William Rutten

Inwoners Schoorl spelen mee in eerste aflevering 'Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen'

SCHOORL Inwoners van Schoorl uit postcodegebied 1871 zijn zondag 11 november te zien in de eerste aflevering van de nieuwe gameshow 'Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen'.

Veertig inwoners wonnen bij de Postcode Loterij een studioplaats in de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé. De inwoner die in de eerste ronde het best presteert gaat samen met vier kandidaten uit andere Nederlandse plaatsen door naar de volgende ronde. Daar beginnen de kandidaten aan hun weg door het programma. Het doel is een hoofdprijs die kan oplopen tot één miljoen euro.

De vijf kandidaten moeten vier 'werelden' overwinnen door het juist beantwoorden van meerkeuzevragen. De ene keer bevinden de kandidaten zich in de wereld van de Olympische Spelen, waar zij vragen krijgen voorgeschoteld over bijvoorbeeld Nederlandse medaillewinnaars en termen uit de judosport, de volgende keer wanen ze zich midden in Parijs waar zij vragen voor hun kiezen krijgen over beroemde kunstwerken in het Louvre of over de nummer 1-hit van Kenny B.

WINNEN MET JE WIJK Degene die de vier werelden overwint, plaatst zich voor de finale. In die finale moet de kandidaat wederom vier werelden zien te veroveren om zijn geldprijs te kunnen verzilveren. Voor de wijkgenoten in het publiek blijft het ook tot het einde toe spannend. De helft van het gewonnen bedrag, wordt verdeeld onder de aanwezige deelnemers uit de wijk van de finalist. Tijdens de eerste aflevering nemen de inwoners uit Schoorl het op tegen deelnemers van de Postcode Loterij uit Stevensbeek, Vleuten, Spijkenisse en Arnhem.

De uitzending van 'Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen' met daarin de inwoners van Schoorl is zondag 11 november van 21.30 tot 23.00 uur bij RTL 4 te zien.