• Duindoorn met bessen.

    Greeth Heijne

IVN-wandeling op de Westert en de Bleek

EGMOND-BINNEN IVN-gidsen gaan woensdag 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur weer met geïnteresseerde natuurliefhebbers zwerven door het PWN-duingebied.

De Bleek en de Westert behoren tot de oude duinen en zijn eeuwenlang door de mens in gebruik geweest. Voor landbouw, het weiden van vee, het bleken van linnen en voor de bollenteelt. Dat heeft geleid tot het
kenmerkende open 'nollen' landschap. Door juist beheer houdt PWN deze waardevolle restanten van de oude duinen in stand. De gidsen vertellen de wandelaars van alles over de cultuurhistorie, landschap en beheer, flora en fauna.

Er kunnen maximaal twaalf mensen mee, die zelf voor een duinkaart dienen te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk en kan via tel: 072-5334948 (Cocky van Engen). Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro p/p. Door de aanwezigheid van teken wordt dicht schoeisel en bedekkende kleding aanbevolen.

De groep vertrekt om 19.00 uur vanaf parkeerterrein PWN aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen (naast restaurant Nieuw Westert).