• 't Oude Raethuijs is de thuisbasis van de Berger Bridgeclub.

    BBC

Jubileum voor Ruïne Cafédrive Bergen

BERGEN Bridge staat misschien niet direct bekend als een hippe en dynamische sport. Toch is deze denksport – met nationaal en internationaal bekende topspelers – befaamd genoeg om straks, op zondag 15 april, weer vele bridgers uit geheel Nederland naar Bergen te trekken. Dat meer dan 175 paren zich reeds op de eerste dag inschreven, mag dat duidelijk maken.

Aan ongeveer tweehonderd bridgetafels, in twintig verschillende Bergense horeca, worden die dag de vooral gezellige degens gekruist. Ofwel, de inschrijving via www.ruinecafedrive-bergen.nl voor de jubileum Ruïne Cafédrive Bergen 2018 is gestart.

OMVANG EN AMBITIE Voor de 25e keer organiseert de Berger Bridgeclub (BBC) de inmiddels tot een heus evenement uitgegroeide Ruïne Cafédrive. Sterker, de organisatie heeft het jubileum aangegrepen om nog meer te wedijveren met de grotere bridge-evenementen in steden als Den Bosch en Antwerpen. Daartoe delen de Bergense horeca en het lokale bedrijfsleven de ambitie van de organisatie. Met meer locaties, meer tafels, mooiere prijzen, aantrekkelijke verblijfsarrangementen en een professionele uitstraling.

Er worden zeven rondes van vier spellen gespeeld. Te beginnen om 11.15 uur. De deelnemers spelen elke ronde in een ander café. De scores worden genoteerd en onmiddellijk gecontroleerd en verwerkt. Deze werkwijze maakt het mogelijk om de uitslag binnen een uur na het beëindigen van de laatste ronde te presenteren. De prijzen worden om half zes uitgereikt in 't Oude Raethuijs.

HISTORIE De Berger Bridgeclub ontstond op 1 november 1935. Twintig Bergenaren kwamen bijeen in Lunchroom De Vries, tegenwoordig De Pilaren. De vereniging beleefde ten tijde van het 25-jarig bestaan in 1960 zijn glorietijd. Het was een van de grootste en actiefste bridgeclubs in het land. Sinds 2000 spelen de ruim 200 leden in 't Oude Raethuys op maandag- en donderdagavond. Met de jaarlijkse Ruïne Cafédrive timmert de vereniging flink aan de weg.