• Hakim trad op tijdens de editie van vorig jaar.

    Attila Hoiting

Kaarten voor KinderMuziekFestival Bergen te koop

BERGEN Kaarten voor het KinderMuziekFestival 2018 in Bergen zijn vanaf 1 april te koop. Op zondag 15 juli zijn er concerten en muziekvoorstellingen in de tuin van museum Kranenburgh. Reserveren kan via www.kindermuziekfestival.nl/tickets. 

Het festival biedt rustige kijk- en luistervoorstellingen met bijvoorbeeld het 3x3 recept, waarbij talentvolle makers in dans en muziek binnen een strak kader van 3x3 minuten op een dansvloer van 3x3 meter, een voorstelling creëren met één danser en één muzikant. Met choreograaf Yevgenia Kasatkina en componist Helene Jank. Of bezoek de klassieke voorstelling KRAS van Alle hoeken van de kamer muziek, waarin de werelden van klank en beeld samenkomen: een dialoog tussen de kleur van de klarinet en het geluid van een tekening. Een ontmoeting tussen twee musici en een tekenaar die dromen van opstijgen en wegvliegen. Over vliegen wordt ook gedroomd in Waai! Een muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 1,5 jaar van SOIL. In deze voorstelling ontmoeten twee muzikale hoofdpersonages elkaar: Vogel (Anna van Nieukerken, piano) die ritmische, percussieve geluiden maakt, en Wind (Florien Hamer, cello) die ruisende geluiden maakt. Geruist en geritseld wordt er ook in Snip, Ritsel en Plop, een voorstelling voor kinderen van 1 tot 92 van So What / leden van het Metropole orkest. Neem snip, ritsel en plop mee, luister hoe een heks improviseert en verbaas je over Mozart die in zijn tijd al jazzplaatjes draaide. En wat zit er in het geheimzinnige koffertje van Miles? Met muziek van Miles Davis, Claude Debussy en vele anderen.

UIT JE DAK Er zijn de uit-je-dak-optredens van onder anderen Dynamo Mundi & the positive people, DJ Isis van der Wel, de Big Birthday Band (Samba Salad en gasten), Vogeltje Zing maar (jazz zangeres Anna Chris), Alfon Oekie en Hide and Squeek (Alan Purves). De kinderen kunnen ook zelf van alles doen. In samenwerking met de Muziekschool Amsterdam, museum Kranenburgh en Artiance Alkmaar wordt een keur aan creatieve en muzikale workshops aangeboden. Kinderen maken hun eigen instrumenten, leren mixen van grote Dj's als Isis, rappen, zingen, dansen, schilderen op muziek en gaan op ontdekkingstocht in de klankspeeltuin.

JARIG Het thema van het KinderMuziekFestival is 'jarig'. Samba Salad viert haar veertigste en museum Kranenburgh haar vijfentwintigste verjaardag tijdens het festival. Er is een festivalspeurtocht en limbo-koekhappen. En kinderen die op één van de festivaldagen echt jarig zijn, krijgen een gratis verjaardagskaartje.