• Kate Hoffman in actie tijdens Rupsje Nooitgenoeg.

    Bas Driessen Photography

Kate Hoffman (19) uit Groet schittert in theatershow

SCHOORL/ZAANDAM De kleurrijke familievoorstelling Rupsje Nooitgenoeg ging enkele weken geleden in première in het Zaantheater in Zaandam. Een volle zaal gevuld met ouders, grootouders en kinderen beleefden een prachtige middag en werden ondergedompeld in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg.

De theatershow van Rupsje Nooitgenoeg is een samenwerking tussen de Schoorlse theaterproducent Mark van Ierssel en Just4Kids. In de voorstelling speelt de 19-jarige Kate Hoffman uit Groet.

DOLLE BOEL Kate: "Vroeger was het altijd al een dolle boel in huize Hoffman. Als kleine meisjes stonden wij (mijn twee zusjes en ik) vaak te springen, dansen, zingen en natuurlijk 'acteren'. Vanaf een jaar of 6 heb ik spelenderwijs kennis gemaakt met toneel. Eerst bij een buurtvereniging, later musicallessen en uitvoeringen als 'Pippin' en 'Hairspray' bij Oberon in Alkmaar. Afgelopen jaar ben ik geslaagd voor mijn VWO-diploma en ik vind het helemaal geweldig dat ik dit jaar de planken op mag met Rupsje Nooitgenoeg. Het is een hele leuke, kleurrijke en verrassende voorstelling. De schoonheid zit in de details en de enthousiaste reacties van de kinderen dat maakt het magisch."

JONG TALENT Producent Mark van Ierssel liet Kate debuteren in deze landelijke voorstelling. Mark: "Ruim een jaar geleden heb ik de voorstelling in Londen gezien en toen een heel duidelijk beeld gevormd welke type acteurs we wilde hebben. Kate (maar ook haar collega's Ilse en Robin) voldoen aan de kwalificatie 'jong talent' met een geweldige uitstraling. Die combinatie is nodig om in deze voorstelling dat te kunnen brengen wat de show vraagt en moet overbrengen op het publiek. Kate laat zien dat ze op haar jonge leeftijd daartoe prachtig in staat is, ze schittert."

HONGERIG De bestseller Rupsje Nooitgenoeg van Eric Carle vertelt het verhaal van een hongerige rups die zich overal doorheen eet tot hij er misselijk van wordt en hij uiteindelijk ontpopt tot een mooie vlinder. In de theatershow worden de verhalen verteld door een gezelschap van jonge talentvolle acteurs. De show is een feest der herkenning voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht- en geluidseffecten brengen groot en klein in verwondering. De theatershow die al te zien was in Australië, Amerika en Engeland en is nu te beleven in meer dan zestig theaters in Nederland en België en speelt onder andere nog in De Kampanje in Den Helder, Het Park in Hoorn, Cool Heerhugowaard, Schouwburg Amstelveen en het De La Mar in Amsterdam.