• Vivian Rozenbeek werkte voor deze tentoonstelling met verpakkingsmateriaal.

    Robert Versluys

Kijken naar kleur in galerie De Kapberg

Spannende lampjes en kiwibakjes

EGMOND AAN DEN HOEF Je mag in galerie De Kapberg overal gaan zitten. Er is per slot van rekening veel moois te zien en daar moet je de tijd voor nemen. Kleur vooral.

Maar ga niet zitten in de stoel van Rob Sleutelberg. Daar moet je naar kijken. Hij ontwierp al stoelen in zijn studententijd en nu hij als huisarts met het werk is gestopt, maakt hij thuis met gebruik van veel lijmtangen stoelen in multiplex, maar ook tafeltjes met epoxy en glasvezeldoek en spannende lampjes.

GROTE SCHILDERIJEN Nuray Atas woont en werkt in Nederland en exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. We zien van haar grote schilderijen. Het zijn abstracte doeken, meestal in nogal donkere kleuren met felle accenten. De schilderijen zijn met acrylverf op een ruwe ondergrond geschilderd. De thema's zijn divers en geïnspireerd door theater, muziek, natuur, (oer)landschap, licht en water. Ze volgde haar opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam.

RUIMTE EN KLEUR Marianne Roodenburg heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Haar werk is altijd verbonden met ruimte en kleur. Binnen deze context onderzoekt zij de mogelijkheden van kleur als ruimtelijk element.

Kleuren reageren op elkaar en veranderen visueel bij verschillend licht. Als kunstenaar onderzoekt Roodenburg in haar werk kleurverhoudingen en de ruimte die kleuren visueel innemen. De theorie van Jan Purkinje over kleur en veranderend licht is daarbij een uitgangspunt.

DE VROUW Marli Turion stelt de mens centraal en meer precies: de vrouw. Ze maakt voorstellingen van anderen maar evengoed zijn ze te beschouwen als zelfbeelden, gespiegelde zelfportretten. Ze toont vrouwen uit verschillende culturen en tijden. Op dit moment is de dans een terugkerend thema: de fragiele grens tussen drama en het pathetische, dreiging en poëzie, tussen dansen en vallen. De onderwerpen komen uit een uitgebreid archief van krantenknipsels, tekeningen, reproducties, eigen foto's en het internet.

KIWIBAKJES Het werk van Vivian Rozenbeek was eerder te zien bij De Kapberg. Ze werkt met verpakkingsmateriaal voor deze expositie. We zien met name kiwibakjes die zijn getransformeerd en die bestaan uit papierpulp die met garen is bewerkt en enkele met gemengde technieken. Losse getransformeerde kiwibakjes worden gecombineerd tot een wandobject. Er zijn ook enkele vrijstaande objecten. Vivian is al meer dan veertig jaar beeldend actief. Zij is begonnen met textiele vormen en later alleen met papier. Haar werk is abstract en 'Papierobjecten' waren onder andere te zien op de Papier Biennale in Rijswijk.

OPENING De tentoonstelling is te zien van 28 september tot en met 4 november op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 30 september om 15.00 uur.