• Studio C in de Rabobank Bergen.

    Kranenburgh

Kinderen in kunstenaarsatelier van de Rabobank

BERGEN Kranenburghs educatief atelier Studio C opent op zaterdag 20 oktober een pop-up tentoonstelling in de Rabobank. Dit jaar werkt het Studio C-team samen met leerlingen van de Adriaan Roland Holstschool.

De pop-up weerspiegelt wat er tijdens de beeldende vakken gebeurt en gemaakt wordt. Deelnemers zijn leerlingen uit de negende tot en met de twaalfde klas. De opening van de pop-up is op zaterdag 20 oktober om 12.00 uur. Op 21, 25 en 28 oktober zijn kinderworkshops, deze keer gratis.

Museum Kranenburgh heeft samen met de docenten beeldende vakken van de Adriaan Roland Holstschool een selectie gemaakt uit de kunst die door leerlingen is gemaakt. Het werk is heel divers en van 2D tot 3D: draagbare sculpturen, wandkleden, collages gebaseerd op gedichten, kleding, film, en meer. Er wordt gewerkt met experimentele materialen, zoals epoxy, graffiti en lijmpatronen naast bijvoorbeeld textiel en verf. Een deel van de tentoongestelde werken is speciaal voor de pop-up gemaakt.

Studio C organiseert onder meer wekelijkse workshops voor kinderen en hun familie. Tijdens de pop-up verhuist het zijn grote rode werktafel naar de Rabobank waarmee de ruimte wordt omgetoverd tot kunstenaarsatelier. Kinderen kunnen hun kunstwerken meteen tentoonstellen op de prikwanden in de raampartijen.

De gevel van de Rabobank is tijdelijk een Rabo #kunstmuur. Deze wordt tijdens de gratis workshops samen met de deelnemende kinderen beschilderd door team Studio C, deze keer versterkt door middelbare scholieren van de Berger Scholengemeenschap. Wanneer ook het publiek de verfkwast ter hand neemt, wordt de Rabo #kunstmuur van iedereen.

RESERVEREN Op 21, 25 en 28 oktober tussen 13.30 en 15.00 uur. Gratis, wel reserveren via www.kranenburgh.nl/te-doen of 072-5898927.