• Het vriendinnengroepje dat naar Oostenrijk gaat. V.l.n.r. staand Lynn, Jana, Leticia, Noortje, zittend Gwenn en Sara.

    PCC Bergen

Kleinschaligheid en….het Snowcamp op PCC Bergen

BERGEN 41 leerlingen van PCC Bergen vertrekken begin februari naar het Oostenrijkse Maria Alm voor het traditionele Snowcamp. De twaalfjarige Gwenn uit Warmenhuizen heeft daar enorm veel zin in. Toch had ze een andere reden om te kiezen voor juist deze school.

PCC Bergen staat bekend om zijn warme en veilige sfeer. Directeur Kees Koning is daar trots op: "We kunnen door onze bescheiden schaal de lijnen extra kort houden en dat wordt als prettig ervaren. Een ander groot voordeel is dat het daardoor ook mogelijk is om bijzondere lessen de school binnen te halen. Zo konden we recent een groep geïnteresseerde brugklasleerlingen de mogelijkheid bieden om zelf een 3D-printer te gaan bouwen."

MINDER TOETSEN Vanaf komend schooljaar werken alle leerlingen met Chromebooks en het ligt in de bedoeling om steeds meer een 'huiswerk-luwe' school te worden, waar minder getoetst wordt dan gebruikelijk in het voortgezet onderwijs: "Het aantal lesprojecten neemt steeds verder toe. Logisch, want het is voor leerlingen een bijzonder prettige en interessante lesvorm. Komende weken gaan ze bijvoorbeeld aan de slag met het thema gezondheid. Op het programma staan dan workshops over bijvoorbeeld reanimatie, gezonde voeding en yoga."

VOETBAL Veel leerlingen van PCC Bergen kiezen speciaal vanwege de kleinschaligheid voor de school. Dat geldt zeker ook de twaalfjarige brugklas- en sportklasleerlinge Gwenn uit Warmenhuizen: "Ik vond dit meteen al de leukste school. Het is klein, daar hou ik van. Ik hou ook van voetbal en speel bij Vios-W, dus past de Sportklas van PCC Bergen gewoon perfect bij mij."

Ze kon al redelijk goed skiën, maar tijdens een skiclinic in december leerde ze haar bocht- en sprongtechniek verbeteren. Binnenkort vertrekt ze met de andere Sportklasleerlingen uit de brugklas van PCC Bergen naar de Oostenrijkse sneeuw: "Overdag lekker skiën, maar 's avonds gaan we lekker met de hele groep samen zitten en allemaal leuke spelletjes doen. De slaapkamers zijn al ingedeeld en ik zit precies met het groepje dat ik wilde. We gaan het samen gewoon heel gezellig maken, lekker skiën en heel veel plezier hebben. Ik heb 'r zo'n zin in."

OPEN HUIS Sfeerproeven op PCC Bergen? Dat kan tijdens het Open Huis op dinsdag 12 februari van 19.00-21.00 uur en tijdens de Leerlingmiddag op woensdag 13 februari om 14.30 uur (aanmelden via www.pcc.nu). Hartelijk welkom op PCC Bergen!