• Er is ook dit jaar voldoende vertier voor kinderen.

    Sjef Kenniphaas

Koningsdag in de Egmonden is feest voor kinderen

EGMOND AAN ZEE In het centrum van Egmond aan Zee vindt op Koningsdag een vrijmarkt plaats van 8.00 tot 16.00 uur. Iedereen kan weer z'n spullen uitstallen op kleedjes.

Het Eymaplein is voor kinderactiviteiten. Zo kunnen ze onder andere geschminkt worden en worden kroontjes gemaakt. Op het Pompplein zijn er oud-Hollandsche spelletjes te doen. De kinderactiviteiten zijn van 11.00 tot 14.00 uur. Ieder kind van de scholen De Branding, De Driemaster en de peuterspeelzalen ontvangen een strippenkaart met daarop alle aangeboden lekkernijen.

Er is ook gedacht aan muziek. Van 13.00 tot 16.00 uur treedt Cock Zwanenburg op het Eymaplein op. Jukebox verzorgt de afsluiting op het Pompplein, van 16.00 tot 20.00 uur.

Voor de kinderen die het mooist verkleed zijn deze feestelijke dag is nog een klein prijsje te winnen.

EGMOND-BINNEN Na de kinderspelen op het grasveld naast Joeb, Visweg 45a, begint het muzikale deel van Koningsdag in Egmond-Binnen. Om 13.00 uur treden deejays Quick en Flupke op en staat het duo Troubabroers - bestaand uit Jos Kraakman en Richard Bakker - op het podium. Zij brengen meezingers ten gehore. Vanaf 18.00 uur is het de beurt aan de band Room Six met bluesgitarist Fred van Willigen, de bluesrockband Woodlegs (met Binder, zanger en mondharmonicaspeler Ab Demmendal, en de jonge energieke Egmondse rockband Twice The Same.

EGMOND AAN DEN HOEF In Egmond aan den Hoef vindt Koningsdag plaats op de Slotweg. Er is een optocht met versierde fietsen, er is een kindervrijmarkt en kinderspelen gepland.

De versierde fietsen vertrekken om 10.30 uur vanaf dorpshuis Hanswijk en komen om 11.30 uur aan bij Hoeve Overslot. De stoet wordt voorafgegaan door de fanfare van Lamoraal en trekt vanaf Hanswijk door de Julianaweg, Herenweg, Irenelaan, Margrietlaan, Beatrixlaan, Anna van Burenlaan, Maria van Arkellaan en Slotweg.

Wie mee wil doen met deze versierwedstrijd, kan zich op de dag zelf inschrijven bij het dorpshuis. Bij de aankomst van de optocht op de Slotweg volgt er een korte aubade en een toespraak door een vertegenwoordiger van de gemeente Bergen.

Tot ongeveer 15.00 uur is er een kindervrijmarkt en zijn er kinderspelen op de Slotweg. Kleedjes mogen vanaf 10.00 uur ingericht worden.

Tijdens en na afloop van de kinderspelen en vrijmarkt is er tijd voor een toast bij café 't Slot. Er is live muziek van Ad & Edwin en DJ Bramz.