• Suzanne Swarts.

    Hadewych Veys
  • Edgar Fernhout, Zee (Ochtend), 1959. Olieverf op doek. Collectie museum Voorlinden, Wassenaar.

    Pictoright, Amsterdam 2019

Directeur museum Voorlinden geeft rondleiding door Kranenburgh

BERGEN De directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, Suzanne Swarts, deelt op zondag 1 september haar persoonlijke blik op de tentoonstellingen Edgar Fernhout – Licht in kleur en Esther Tielemans – Based on a True Story. Dat doet zij met bezoekers van museum Kranenburgh tijdens een rondleiding. Na afloop is er alle gelegenheid om Suzanne Swarts vragen te stellen. De rondleiding is van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, exclusief museumentree. Reserveren via rondleidingen@kranenburgh.nl of bij de museumbalie via 072-5898927.

BIJZONDERE BRUIKLEEN Begin juni dit jaar nam museum Kranenburgh een bijzondere bruikleen in ontvangst van museum Voorlinden: het werk Zee (Ochtend) uit 1959 van Edgar Fernhout, dat kort daarvoor door Voorlinden was verworven. Het werk markeert het vertrekpunt voor Fernhouts abstracte werk in de door Rudi Fuchs samengestelde tentoonstelling Edgar Fernhout – Licht in kleur, die tot en met 10 november te zien is in Kranenburgh.

OVER DE DIRECTEUR Suzanne Swarts (1979) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en aan de Rijksuniversiteit Groningen (Kunstmarketing). Ze werd in 2006 aangesteld als hoofdconservator van de Caldic Collectie, de collectie moderne en hedendaagse kunst van industrieel en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh. In 2016 werd zij directeur van museum Voorlinden in Wassenaar, waar de collectie van Caldenborgh is ondergebracht.