• Lampionnen bij de haringkar van Miep en Annie Hoebe tijdens Lichtjesavond 1980.

    Trees Bruinsma/Fotoarchief Gemeente Bergen

Laatste kans: win een vlucht boven Bergen

BERGEN De Historische Vereniging Bergen (HVB) viert haar 25-jarig bestaan op zaterdag 16 juni. Het belooft een feestelijke dag te worden, met muziek en ander vrolijk vermaak. Hoofdmoot is een grote pop-up expo over de geschiedenis van Bergen in de Petrus- en Pauluskerk.

De opening wordt verricht door een bekende cabaretier, samen met burgemeester Hetty Hafkamp, zo maakt de organisatie bekend. Ook verschijnt een mooi boek over feest en vermaak in Bergen door de eeuwen heen. Alle leden van de bloeiende vereniging kunnen het boek bij de tentoonstelling op 16 juni gratis afhalen. Nieuwe leden krijgen het ook gratis. Aanmelden kan via www.hvb-nh.nl.

FOTO'S Op de tentoonstelling zijn allerlei historische zaken te zien. Van Bergense suikerzakjes tot oude plattegronden en luchtfoto's, van overblijfselen van de Slag bij Bergen in 1799 tot historische foto's en films, en nog veel meer. Ook wordt de recente documentaire met Adriaan van Dis over Bergen aan Zee vertoond.

Voor de tentoonstelling wil de HVB graag inbreng van de Bergenaren. Denk aan oude voorwerpen, historische foto's en filmpjes, maar ook leuke verhalen of anekdotes uit de Bergense historie. Alle inbreng is welkom. De HVB is daarnaast nog speciaal op zoek naar oud beeldmateriaal over Koninginnedag en Lichtjesavond.

DEEL VERHALEN EN PLAATJES Wie nog foto's van prachtig versierde straten en tuinen tijdens Lichtjesavond heeft, of van hoe het vroeger toeging op Koninginnedag, wordt opgeroepen zich te melden.

Meegedaan aan ringsteken, kip-in-het-pannetje of andere spelletjes? Of meegeholpen met het organiseren van de festiviteiten?

Deel mooie plaatjes of verhalen met de HVB via redactie@hvb-nh.nl of telefoonnummer 072-5814552.

PRIJZEN Dit is de laatste kans om mee te dingen naar één van de drie aantrekkelijke prijzen voor de leukste bijdragen.

De eerste prijs is een vlucht per privévliegtuig boven Bergen, de tweede prijs is een lidmaatschap van de HVB voor het leven en de derde prijs is een Bergense vlag en wimpel.