• Scène uit de film LBJ.

    Acacia Entertainment

LBJ te zien in Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen deze week geeft Woody Harrelson in LBJ gestalte aan senator Lyndon B. Johnson. Jij zou een veel betere president zijn, zegt John F. Kennedy bescheiden tegen zijn Democratische rivaal Lyndon B. Johnson. Zo vleit de charmante JFK LBJ naar de functie van diens vicepresident. Na de moord op Kennedy wordt Johnson ingezworen als de 36ste president van de VS. Ondanks tegenstand van veel conservatieve politici zet de president zich in voor gelijke burgerrechten en andere belangrijke sociale hervormingen.

In Radiance ontmoet de gepassioneerde jonge schrijfster van filmversies voor visueel gehandicapten Misako, de oudere fotograaf Masaya die langzaam blind wordt. Samen leren ze de wereld om hen heen met andere ogen te zien.

Phantom Thread gaat over de bijzondere relatie tussen een perfectionistische modeontwerper en zijn eigenzinnige nieuwe muze.

AUS DEM NICHTS Als haar Turkse man Nuri en haar zoon Rocco bij een bomaanslag om het leven komen, verandert het leven van Katja voor altijd. Omdat haar man wegens drugshandel in de gevangenis heeft gezeten, denkt de politie dat de bomaanslag het werk van Turkse criminelen is. Dan wordt echter een jong stel gearresteerd met een neonazi achtergrond. Maar tot Katja's ontsteltenis spreekt de rechter deze verdachten vrij. Katja komt tot het pijnlijke besef dat, mocht ze haar leven weer zin kunnen geven, er niets anders op zit dan het recht in eigen hand te nemen.

In de jeugdfilm Wendy & Dixie, was twaalfjarige Wendy vroeger een echt paardenmeisje. Totdat ze pijnlijk van een paardenrug afviel. Sindsdien is ze getraumatiseerd en wil ze tot groot verdriet van haar ouders niets meer van paarden weten. Totdat haar aandacht gevangen wordt door een gewond paard dat ontsnapt is aan de plaatselijke slager.

In The Post blikt Spielberg terug op de strijd tussen de Amerikaanse president Nixon en de pers die de beerput van de Vietnamoorlog opentrok.

Kijk voor data, tijden en reserveren op www.cinebergen.nl.