• Caroline Roodenburg bij Leo Gestel, Portret van een vrouw, 1913.

    Aad Hoogendoorn

Leo Gestel kijken met gastcurator Caroline Roodenburg

BERGEN Gastcurator Caroline Roodenburg neemt zondag 26 augustus bezoekers van Kranenburgh mee langs topstukken van schilder Leo Gestel. De tentoonstelling 'Het geheim van Gestel' is nog te zien tot en met 30 september.

Hoogtepunt is het werk 'Portret van een vrouw' (1913). Caroline Roodenburg onderzocht welke plek het werk inneemt binnen het oeuvre van de grootmeester van de Bergense School. Door het ontrafelen van de geschiedenis van het schilderij licht ze tijdens haar Verhaal op Zaal ook een tipje van de sluier over het geheim van Leo Gestel. Roodenburg selecteerde voor de tentoonstelling werk van Gestel uit zijn meest experimentele periode, en kan er werkelijk alles over vertellen.

Caroline Roodenburg is een veelzijdige kunsthistoricus, gespecialiseerd in het tijdvak 1850-1970 en publiceert over Nederlandse en internationale kunstenaars en leverde bijdragen aan tentoonstellingscatalogi van onder andere Singer Laren (Leo Gestel, 2015) en het Gemeentemuseum Den Haag. Aanvang 14.00 uur. Deelname aan Verhaal op Zaal is gratis, exclusief museumentree.

Verhaal op Zaal met Caroline Roodenburg begint om 14.00 uur.