• Loco-burgemeester Yolan Koster (links) met bloemen voor het echtpaar Vollenbrock.

    Alef Starreveld

Liefde voor elkaar en voor Bergen

BERGEN Lies Koperdraat en Johan Vollenbrock trouwden op 29 juli 1958. Loco-burgemeester Yolan Koster bracht een bezoek aan het jubilerende echtpaar.

Liesje, zoals ze nog altijd wordt genoemd, zag het levenslicht in in 1933 in Amsterdam. Johan werd in 1930 in Hengelo geboren. Na de militaire dienst vond de jonge Tukker een baantje in Amsterdam.

Op een dag werd Johan door de broer van Lies uitgenodigd om te komen bridgen. Hij viel op en werd een paar maanden gevraagd op Liesjes 21ste verjaardagsfeest. De liefde bloeide op en een huwelijk bleef niet lang uit.
De twee kregen drie zonen en twee dochters. Het gezin bracht de vakantieperiode altijd door in Bergen of Bergen aan Zee. Liesje en Johan gingen er wonen net als vier van de vijf kinderen. Inmiddels verrijken veertien kleinkinderen - zeven jongens en zeven meisjes - het leven van het echtpaar Vollenbrock.

De twee beseffen dat hun goede gezondheid een groot voorrecht is en daar blijven ze aan werken: 'niet roken een drankje op z'n tijd'. In het verleden deden ze veel aan sport, tegenwoordig bridgen ze regelmatig en, zodra het weer het toelaat, zijn de twee op de golfbaan te vinden.

Dat ze van elkaar houden behoeft verder geen betoog, meent Johan, "anders had het huwelijk geen zestig jaar standgehouden."