• Senang vindt plaats in de duinen van Bergen aan Zee.

    Kijklens
  • Fiets langs theater, eet lekker en geniet van de natuur.

    Kenneth Stamp
  • Acht muziektheatermakers dringen binnen in de hechte gemeenschap van duingrond-bezitters in Egmond aan Zee.

    Kijklens/Emil de Jong

Locatietheater Karavaan in Bergen en Egmond over tradities en hedendaagse dromen

BERGEN Karavaan Festival is in aantocht. Van 30 mei tot en met 10 juni is er twaalf dagen lang locatietheater in regio Groot Alkmaar, op boerderijen, in de duinen, in kerken, bij bedrijven en in de Alkmaarse binnenstad. En een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Alle info en tickets vind je op karavaan.nl. Ook in de gemeente Bergen is er een programma.

AFKOMST Senang is een muzikale voorstelling over afkomst, tradities en botsingen. Het muziektheater gaat over afkomst, tradities en botsingen. Een persoonlijke zoektocht naar identiteit, bekend voor iedereen die opgroeit in twee culturen. Hoe bepalend is je afkomst voor wie je bent of wie je wordt? Hoe senang voelen Nieuwe Nederlanders zich vandaag de dag?

Datum: 7 t/m 10 juni

Locatie: in de duinen bij Landgoed Huize Glory, Bergen aan Zee

Extra: uit te breiden met lunch-arrangement of Indisch buffet bij Huize Glory

Meer info: www.karavaan.nl/programma/senang

FIETSEN Expeditie Egmond: het succesrecept van Karavaan Festival komt ook deze editie terug: een theatrale fietsexpeditie door het prachtige Noord-Holland. Dit jaar weer met een nieuwe route door Egmond Binnen, Egmond a/d Hoef en Egmond aan Zee, en nieuwe voorstellingen en ontdekkingen onderweg. Van 30 mei t/m 10 juni fiets je in Expeditie Egmond door bos, stad en duinoases en stop je onderweg voor locatietheater, expedities en lekkers.

Datum: 30 mei t/m 10 juni

Meer info: www.karavaan.nl/programma/expeditie-egmond

MUZIEKTHEATER Duinland is een muziektheater over stedelingen in een duinland-community.

Acht muziektheatermakers dringen binnen in de hechte community van duingrond-bezitters in Egmond aan Zee. Lukt het deze jonge theatermakers met respect voor de Egmondse tradities hun eigen duurzame utopie te stichten of walsen zij met hun bravoure en ambities over alle grenzen van de tuinders heen? Worden de jonge stedelingen beschouwd als bedreigende import of kunnen ze rekenen op een warm Noord-Hollands onthaal?

Duinland is een muzikale voorstelling over een ontmoeting tussen twee generaties, tussen dorp en stad, tussen tradities en hedendaagse dromen. Over het functioneren van een mini-samenleving in de duinen en de noodzaak je te verdiepen in elkaars verhaal.

Datum: 29 mei t/m 10 juni

Locatie: Lankies, Egmond aan Zee

Extra: landelijke première, ook in Expeditie Egmond

Meer info: www.karavaan.nl/programma/duinland