• Houtoogst op transport.

    Hans van den Bos

Manifestatie tegen de boskap in de Schoorlse Duinen

SCHOORL Bij het Klimduin in Schoorl vindt op zaterdag 16 maart, van 12.00 tot 13.00 uur, een manifestatie plaats tegen de bomenkap in de Schoorlse Duinen. Stichting ter behoud van het Schoorlse- en Noord-Kennemerduingebied (SNK) houdt heel korte toespraken die worden afgewisseld met muziek van Lia Stam.

De stichting laat weten: "Gedeputeerde Tekin (PvdA) hebben we gevraagd voor een kort woordje. Wij zijn daar benieuwd naar omdat juist hij, opdrachtgever van de boskap, onlangs is gekozen tot 'groenste politicus van NL'. Aan D66 hebben we gevraagd om in te gaan op de klimaatrichting die de partij landelijk stevig is ingeslagen, terwijl D66 in Noord-Holland juist voor de boskap is. Het CDA heeft helaas geen spreker beschikbaar. Wij hadden graag meer van hen gehoord omdat het CDA provinciaal voor de boskap is, en hier in de gemeente juist fel tegen. We zijn nog in gesprek met mogelijke andere sprekers, maar zeker komen Fred Kramer, statenlid GroenLinks, Fabian Zoon, statenlid en lijsttrekker Partij voor de Dieren, Martijn Oud, Mycologische Vereniging en Joke Volkers, Marga Geurds en Jan Engelbregt van stichting S-N-K."

"Om 13.00 uur vertrekken we in stoet richting de hoofdingang van de Schoorlse Duinen. We komen om ongeveer 13.30 uur aan bij De Corsicaan, het kantoor van SBB aan de Zeeweg. Van 13.30 tot 14.30 uur zijn we bij De Corsicaan, met veel muziek en ook nog wat toespraken. Uiterlijk 14.30 uur sluiten we de manifestatie af. We laten onze 'den' achter bij De Corsicaan, zodat Staatsbosbeheer haar samen met haar soortgenoten kan cremeren in de biomassa-centrale van SBB in Purmerend. We kijken uit naar een leuke middag, met een duidelijk protest tegen de boskap."