• Een groep mannen van middelbare leeftijd doet mee aan het WK synchroonzwemmen.

    Chi-Fou-Mi Productions

Mannen in het zwembad in Le Grand Bain bij Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen deze week de feelgoodfilm Le Grand Bain. In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een uiteenlopende groep mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen.

Allen hebben hun eigen sores en proberen door het synchroonzwemmen weer grip op hun leven te krijgen. De mannen leren elkaar en zichzelf steeds beter kennen en gaan een hecht team vormen. En ondanks de sceptische reacties van vrienden en familie besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK Synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in dat voor onmogelijk geachte avontuur. Op zaterdag 20 april zowel zonder (16.30 uur) als met een high tea (15.00 uur) te zien.

CHINA Ash is Purest White begint in 2001 in een verlopen mijnstadje in het noordwesten van China. Qiao is het liefje van de lokale gangsterbaas Bin. Als hij door een rivaliserende bende in een hinderlaag gelokt wordt, redt ze hem door een illegaal vuurwapen af te vuren. Het levert haar vijf jaar gevangenisstraf op. Als ze vrijkomt, gaat ze direct op zoek naar Bin om hun oude leven weer op te pakken. Maar niets blijkt nog te zijn zoals het was.

GLORIA BELL Gloria is een gescheiden vrouw van in de vijftig. Ze heeft een alledaags kantoorbaantje en twee volwassen kinderen, die ze zelden ziet. Haar sociale leven bestaat uit avondjes op de dansvloer van clubs die door leeftijdsgenoten worden bezocht. Op een avond ontmoet ze Arnold, een verlegen figuur met een vergelijkbare achtergrond. Een voorzichtige relatie bloeit op. Maar houdt zij ook stand?

LETO Leningrad, begin jaren 80. Aan de vooravond van de perestrojka worden elpees van Lou Reed, David Bowie en T-Rex het land in gesmokkeld. In de bruisende undergroundscène ontmoet de jonge muzikant Victor Tsoi de charismatische zanger Mike en zijn vrouw Natasha. Terwijl er tussen hen een bijzondere driehoeksverhouding ontstaat, willen de gedreven muzikanten met hun optredens de boel flink opschudden om rock en roll in de Sovjet Unie voorgoed te veranderen.

ARVO PÄRT Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt. De componist aan het werk. De kunstenaars die zijn muziek uitvoeren of erdoor geïnspireerd worden zijn allen op zoek naar het Pärt gevoel.

PROGRAMMA Le Grand Bain draait 18 april om 14.30 uur, 20 april om 15.00 uur (met high tea) en 16.30 uur, 22 april 20.00 uur. Ash is Purest White draait 18 en 24 april om 20.00 uur en 21 april om 15.30 uur. Gloria Bell draait 19 april om 14.30 uur (incl. nagesprek), 20 april om 20.30 uur, 21 april om 20.00 uur en 23 april om 14.30 uur. Leto draait 19 en 23 april om 20.00 uur en 24 april om 14.30 uur. Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt draait 21 april om 11.00 uur en 22 april om 14.30 uur.

Reserveren via www.cinebergen.nl of bel 072-5896310.