• Schapen zijn nieuwsgierig wat de Hoeverveiling te bieden heeft.

    Gerard Belleman

Minder taart op Hoeverveiling, maar organisatie gaat voor goud

EGMOND AAN DEN HOEF Nu de Hoeverveiling voor het eerst niet op de dag voor Moederdag plaatsvindt, maar in het najaar op 3 november 20.00 uur, ontbreekt een substantieel aantal taarten.
Daar staat volgens de organisatie tegenover dat er specifieke herfst- en winterkavels op de lijst staan om van eigenaar te wisselen. Zo kan geboden worden op een opgetuigde kerstboom, een bordje oliebollen, een bon voor een speelgoedzaak en een fles champagne om het jaar uit te luiden.

Het blijft een spong in het diepe na zoveel jaar de veilig te hebben gedaan op die traditionele dag voor Moederdag, maar onder het motto 'verandering van spijs doet eten' heeft de organisatie toch de stoute schoenen aangetrokken en de datum verzet na 'een volksraadpleging' van de achterban. "Daaruit zou blijken dat de kopers er wel voor open staan, dus alle hoop is nu gevestigd op de realisatie van die kooplust. En er is alle reden voor om deze derde november vrij te houden voor een bezoekje aan het Dorpshuis Hanswijk."

Een geruststelling: er zijn nog steeds taarten te koop net als varen en vissen op het wad, kaarten voor de Hoever Huis- & Hof-toer, diverse etentjes en barbecues, en de bijdrage van Joost van Dam (zijn koeien). Verder een optreden, een VIP-arrangement voor de Kaasmarkt 2019, een keez-toernooitje voor zestien man of een tochtje solexen.

Voor wie het nodig heeft, zijn er de nodige ondersteunende lessen op gebied van tennis, school, muziek en paardrijden te koop. Dan is de Magical History Tour, die al een paar jaar vanuit de organisatie zelf op touw is gezet, in een nieuw jasje gestoken en opgedeeld naar 'mobiliteit' van de deelnemers. Er is nu keus tussen een 'moordtocht' in Alkmaar, waarbij je via WhatsApp door een moordzaak wordt geleid, een ontspannen duintocht (met goed vervoer) en een meer actieve sport- en speltour.