• Jesse Reij
  • Jesse Reij

Muziek, oude ambachten en proeverij op Egmondse Visserijdag

EGMOND AAN ZEE De altijd druk bezochte Egmondse Visserijdag vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 juni van 10 tot 18 uur.

Op en rond het Pompplein in Egmond aan Zee klinkt muziek van regionale koren en muzikanten en zijn er demonstraties van de Egmondse hulpdiensten. Op de nautische voorjaarsmarkt biedt een keur aan kramen en demonstraties van diverse oude ambachten. Niet te missen: de hilarische 'Derper Voordracht' en de kledingdemonstraties door de Derper 'De Klederdracht Groep'.

Met een beetje geluk is ook de helikopter van de KNRM beschikbaar om een reddingsdemonstratie voor de kust van Egmond uit te voeren. Voor de kinderen staat de piratenstormbaan in de Noorderstraat en kan er bij de Nijntje Boot gehengeld worden naar schatkisten. Ook piraat Skipper Kee is de hele dag paraat.

Inmiddels is de verkoop van de VisDis-kaart van start gegaan. Die kosten 20 euro in de voorverkoop en 22,50 euro op de dag zelf. Met deze stempelkaart kan genoten worden van een proeverij met vishapjes en bijpassend drankjes bij zeven lokale eetgelegenheden. De kaarten zijn te koop bij restaurant Angelo's, brasserie Santiago, Willem's Vissuper en 't Winckeltje noten en kaas. De opbrengst komt ten goed aan de organisatie van de Egmondse Visserijdag.