• 'Ssst! De tijger slaapt' is prentenboek van het jaar.

    Bibliotheek Kennemerwaard

Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Bergen en Schoorl

BERGEN/SCHOORL Voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters, de Nationale Voorleesdagen staan voor de deur. Voorlezen aan kinderen is belangrijk, zo blijkt uit vele onderzoeken. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, gepromoot. Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup. Op woensdag 24 januari om 9.30 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Bergen en om 14.00 uur in de bibliotheek in Schoorl. De toegang is gratis.

Maar er zijn meer activiteiten. Samen met Clown Niekie van de Clown en de Koffer maken kinderen bij Bibliotheek Kennemerwaard een feesthoed van ballonnen. Een ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat elk kind met een ballon feesthoed naar huis. Clown Niekie bezoekt de bibliotheek in Bergen op donderdag 25 januari om 15.30 uur.

De voorstelling Ssst… slaap je al? van Poppentheater Belletje Sterk is geïnspireerd op het prentenboek 'Ssst! De tijger slaapt'. Poppen brengen de figuren uit het boek tot leven. Peuters en kleuters mogen meezingen en -bewegen op zaterdag 27 januari in de bibliotheek in Bergen om 10.30 uur. De toegang is 2,50 euro. Volwassenen betalen ook een kaartje. Reserveren via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.