• In de kantine van VV Egmondia signeert hoofdrolspeelster Bobbie Kind een bal voor beste voetbalster ter wereld Lieke Martens.

    Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Fred Libochant

Nieuwe Calvé Pindakaas commercial bij Egmondia opgenomen

EGMOND AAN ZEE De nieuwe commercial van Calvé Pindakaas die te zien is op televisie, is opgenomen bij VV Egmondia. In navolging van sporthelden als Pieter(tje) van den Hoogenband en Robin van Persie, is Lieke Martens het eerste vrouwelijke icoon in een reclamefilm van het pindakaasmerk.

Maandag 16 juli zag Lieke tijdens een speciale première voor het eerst de reclame. In de kantine van VV Egmondia ontmoette Lieke ook Bobbie Kind (9), het meisje dat haar in de reclame als jong talent in de dop vertolkt. Aansluitend trapte de door FIFA bekroonde voetbalster een balletje met haar jonge evenknie, en wisselden zij handtekeningen uit. "Ik voel me vereerd en vind het tof dat ik mij als eerste vrouw mag scharen tussen de grootheden die eerder een hoofdrol hadden in de reclames van Calvé. De commercial is heel mooi geworden, hij illustreert dat je moet doorbijten als je je droom waar wil maken en groot wil worden", aldus Lieke Martens.

Janina van der Drift, Marketing Manager Calvé Pindakaas: "Na alle jaren waarin we jongetjes groot zagen worden, is het anno 2018 hoog tijd voor een meisje in de hoofdrol. Want de rolmodellen van nu zijn steeds vaker sportheldinnen - denk aan Dafne Schippers en de hockeydames. Of de Oranjeleeuwinnen, die volgend jaar hopelijk een mooi WK tegemoet gaan! We zijn natuurlijk heel trots dat Lieke deze rol vertolkt in de prachtige nieuwe commercial."