• Bus 164 rijdt vanaf 22 juli nog in de ochtend- en middagspits.

    Martijn Mulder

Nieuwe dienstregeling Connexxion per 22 juli

BERGEN De wijzigingen in de routes en dienstregeling van buslijnen van Connexxion gaan per 22 juli in.

Lijn 6 Bergen – Alkmaar Station – Heerhugowaard Lijn 6 wordt gesplitst in lijn 162 en lijn 166. Tussen Bergen Plein en Station Alkmaar reis je voortaan met de nieuwe lijn 166. Deze lijn rijdt in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties vier keer per uur. Overdag rijdt lijn 166 twee keer per uur en in de avond één keer per uur. Reizigers van en naar Bergen aan Zee kunnen in de zomervakantie met de nieuwe lijn 866 reizen. Lijn 866 rijdt dan van Station Alkmaar via Bergen Plein naar Bergen aan Zee.

Lijn 164 Castricum Station – Egmond Binnen – Egmond aan Zee Bus 164 rijdt alleen nog in de ochtend- en middagspits. Op de overige momenten kan dat met buurtbus 408, met 'Overal Flex' tussen Egmond-Binnen en Heiloo of met lijn 165 tussen Egmond aan Zee en Alkmaar.

Lijn 165 Alkmaar Station – Egmond aan Zee Rijdt voortaan in de ochtend- en middagspits buiten schoolvakanties vier keer per uur. In Egmond aan Zee wordt een kortere route gereden. Reizigers van en naar de boulevard reizen voortaan via halte Busstation of met lijn 164, buurtbus 408 of buurtbus 410.

Buurtbus 408 Heiloo 't Loo – Egmond aan Zee Rijdt in de avond en op zaterdag voortaan extra ritten tussen Heiloo en Egmond-Binnen.

Buurtbus 410 tussen Egmond aan Zee en Schoorl en lijn 606 tussen Alkmaar Station en de Europese School wijzigen volgens Connexxion nagenoeg niet.

In bepaalde gebieden introduceert Connexxion 'Overal Flex'. Een rit reserveren kan via de Overal-app of telefonisch. Van de halte gaat de bus naar het dichtstbijzijnde OV-knooppunt (centrumhalte of station).

KLEUR Connexxion gaat nieuwe lijnkleuren gebruiken. Hiermee moeten lijnen en bundels van lijnen herkenbaarder worden. Deze kleur is op de bus te zien, op de reisplanner van connexxion.nl, de halteborden en de lijnennetkaarten. Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van de Stappover, een app waarmee een overstap geregeld wordt.

Een Overal Abonnement kost 99 euro per maand voor het gebied Noord-Holland Noord. De jeugd betaalt 75 euro per maand. Voor 65-plussers is er een dagpas voor 5 euro, buiten de spitsuren.