• Niki Jacobs is gespecialiseerd in het zingen van Jiddische muziek.

    Kunstgetij

Niki Jacobs zingt Theodorakis' Mauthausen Cyclus in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE Niki Jacobs vertolkt met haar musici onder meer enkele van de liederen uit Theodorakis' Mauthausen Cyclus. In het Vredeskerkje op 4 mei om 16.00 uur, zaal open om 15.30 uur.

Vorig jaar op 4 mei in het Vredeskerkje maakte Jacobs er, in opdracht van Kunstgetij, grote indruk mee. Nu zingt Jacobs nog meer van de cyclus, naast ander werk dat past bij de sfeer van de eerste dagen van mei. Met haar stem en gitaarspel verovert Niki Jacobs de harten in ons land en in de Verenigde Staten. Haar doorvoelde interpretaties van veelal joodse componisten en songwriters en haar eigen werk krijgen in de media steevast heel lovende besprekingen.

Vanuit haar klassieke scholing specialiseerde Jacobs zich in het zingen van Jiddische liederen en ontpopte zich als een begaafd vertolker daarvan. Als geen ander is Jacobs in staat om de (wan)hoop, te verklanken, die uit het werk van Theodorakis spreekt.

Niki Jacobs zang en gitaar, Emile Visser cello en PieterJan Kramer van den Boogaart accordeon en piano. 
Reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-50584308. Kaarten bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal tenzij uitverkocht.