• Artist-impression: Verspyckweg in vogelvlucht.

    Kennemer Wonen

Nul-op-de-meterwoningen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee

BERGEN AAN ZEE Kennemer Wonen gaat twaalf duurzame en toekomstbestendige woningen bouwen aan de Verspyckweg in Bergen aan Zee. De gemeenteraad van Bergen heeft 5 juli ingestemd met het bestemmingplan voor de twaalf huurwoningen.

Een zogenaamde nul-op-de-meter (NOM) woning wekt evenveel energie op als nodig is voor het huis en het huishouden, of levert meer energie op. Voor het opwekken van energie worden slimme installaties geplaatst en wordt energie opgewekt vanuit natuurlijke bronnen. Er komen geen gasaansluiting. De woningen worden goed toegankelijk voor oudere huurders. De clusters van vier bij drie woningen krijgen allemaal een terras. Alle woningen hebben twee bouwlagen en worden optimaal geïsoleerd. Op de daken worden zonnepanelen aangebracht en in de woning komt een lucht-water-warmtepomp. Het gebied rondom wordt passend bij het omliggende duinlandschap ingericht en is voor algemeen gebruik door de bewoners. De bergingen liggen centraal in het plan tussen de bouwblokken. Op het terrein worden twintig parkeerplaatsen gerealiseerd.

Naar verwachting start de bouw in het najaar. Als de bouw naar verwachting verloopt, worden de woningen in het voorjaar 2019 aangeboden via het SVNK.