• Waar kun je parkeren als deelnemer aan de Egmond Wandel Marathon?

    Marc Satijn

Omleidingen voor het verkeer tijdens Egmond Wandel Marathon in Egmond aan Zee

EGMOND AAN ZEE Le Champion houdt de zestiende editie van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma op zaterdag 26 en zondag 27 januari. Deelnemers kunnen weer zelf kiezen welke dag ze de noordroute (richting Bergen aan Zee) of de zuidroute (richting Castricum aan Zee) willen wandelen. De organisatie verwacht veel deelnemers, daarom is er een aantal extra verkeersmaatregelen genomen. 

Op beide dagen kunnen de deelnemers tussen 08.00 en 10.30 uur starten. Er worden op beide dagen circa 7.500 deelnemers verwacht. Parkeren kan aan de zuidkant van Egmond aan Zee. De route wordt aangegeven met verwijsborden. Er zijn verkeersbegeleiders aanwezig die bestuurders naar beschikbare parkeerruimte verwijzen.

KISS & RIDE Veel deelnemers worden naar Egmond aan Zee gebracht en weer opgehaald. Hiervoor is een speciale breng- en haalroute uitgezet: Kiss & Ride. Auto's worden vanaf het kruispunt Egmonderstraatweg / Sportlaan, via de Voorstraat de Pieter Schotsmanstraat in geleid. In de Pieter Schotsmanstraat kunnen passagiers dan uit- en instappen. Vanaf hier is het vijf minuten lopen naar de start. Auto's kunnen via de Voorstraat en de Egmonderstraatweg, Egmond aan Zee weer uitrijden.

BUS Zaterdag 26 en zondag 27 januari rijdt de lijndienst van Connexxion tot 17.00 uur tot aan de Watertorenweg.

Wie de actuele informatie over de sportevenementen, de verkeersstromen en de bereikbaarheid van het dorp wil volgen, kan kijken op Twitter Le Champion via #egmondwandel en de politie via @POL_vdMolen.

REUMA Het officiële goede doel van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma is Reuma Nederland. Want wandelen is een geweldige manier van bewegen. Het houdt de gewrichten soepel en de spieren sterk. Daarom is Reuma Nederland de partners van het wandelevenement.