• Paddington neemt het heft in eigen hand.

    Studio Canal

Paddington 2 in Cinebergen: Britse beer beschuldigd van diefstal

BERGEN Bij Cinebergen deze week de familiefilm Paddington 2. De beroemde Britse beer ten onrechte beschuldigd van diefstal en belandt in de gevangenis. Daar neemt hij het heft in eigen hand en bedenkt samen met zijn medegevangenen een plan om de echte boef te pakken.

In 'The Party' is Janet benoemd tot schaduwminister en nodigt samen met haar man vrienden uit om dat te vieren. De beoogde intieme viering verandert echter al snel in een opeenstapeling van onthullingen en pittige confrontaties. In 'You Were Never Really Here' roept de gekwelde Joe het onheil over zich af wanneer hij een dochter van een bekend politicus uit een schimmig sekscircuit probeert te bevrijden.

The Best of IDFA on Tour doet met een aantal winnaars Cinebergen aan. Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust in 'The Other Side of Everything'. De coming of age-film 'Amal' volgt Amal in de jaren nadat zij tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. In 'Piripkura' trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. 'As We're Told' is een portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau.

In 'Wonder Wheel' is Ginny vreugdeloos getrouwd met Humpty, de drankzuchtige eigenaar van een draaimolen op het befaamde pretpark nabij New York. Allebei brachten ze een kind mee uit een eerder huwelijk. Ginny's zoon Richie is een pyromaan en Humpty's dochter Carolina is op de vlucht voor de maffia. Ginny heeft troost gezocht bij de veel jongere, opportunistische badmeester Mickey en krijgt een enorme klap te verwerken als Carolina en Mickey verliefd op elkaar worden.

'Coco' geeft het hiernamaals weer als een prachtige muzikale metropolis waar de jonge Miguel het geheim achter zijn familiegeschiedenis tracht te ontwarren.

Kijk voor tijden en data op www.cinebergen.nl.