• Leerlingen van alle vestigingen samen met Frans van Pinxteren en Karel van de Berg van stichting Hogar.

    PCC

PCC haalt ruim dertig mille op met Actiedag

BERGEN Er is tijdens de jaarlijkse PCC Actiedag een bedrag van 31.425,58 euro opgehaald. De cheque werd onlangs overhandigd aan stichting Hogar. Medebestuurslid Karel van de Berg kwam speciaal naar Bergen voor de bekendmaking van het opgehaalde bedrag.

In 1982 is stichting Hogar gestart met adopties en projecthulp in Colombia. Sinds 1 januari 2010 is de adoptiebemiddeling beëindigd en legt de stichting zich uitsluitend toe op de projecthulp. Er zijn inmiddels zes scholen gebouwd waardoor op dit moment ongeveer 3000 kinderen onderwijs krijgen. De stichting steunt tevens projecten waarbij dakloze ouderen geholpen worden. Alle projecten worden jaarlijks bezocht.

Van alle PCC-vestigingen was tijdens de uitreiking een aantal leerlingen aanwezig. Vestigingsdirecteuren hadden hen uitgekozen omdat ze zich uitzonderlijk hadden ingezet.

De feestelijke middag begon met taart. Daarna ging de groep naar de aula waar leerlingen van PCC Bergen al zaten te wachten. Frans van Pinxteren opende het officiële gedeelte. Hij vroeg leerlingen te vertellen hoe ze zoveel geld bijeen hadden gebracht.

Kleindochter van de voorzitter van stichting Hogar kreeg vervolgens een blanco cheque in haar handen. Om de beurt schreven leerlingen daarna een cijfer op de cheque totdat het totaalbedrag bekend werd. Karel van de Berg nam de cheque in ontvangst en vertelde dat de stichting nu het geld heeft om te werken aan een computerlokaal met computers en aan de hygiëne op de school. De organisatie hoopt dat er daarna voldoende geld overblijft om de kleuterlokalen te bouwen.

Het PCC heeft in totaal 128.625,58 voor stichting Hogar bijeen gebracht. Volgend jaar wordt de laatste keer dat het PCC voor dit goede doel in actie komt.