• Kruip door-sluip door-routes in het schoolgebouw.

    PCC Bergen
  • Geen obstakel was te hoog voor de leerlingen van het PCC.

    PCC

PCC-leerlingen zamelen 26.000 euro in voor goede doelen

BERGEN 'Poldersporten', dancemarathon of obstacle run, sprinten rondom de school en wandelen van Egmond naar Bergen aan zee en terug. Op vrijdag 19 april vond de jaarlijkse PCC-Actiedag plaats. Ook was er een markt met lekker eten voor de buurt en er waren leerlingen die meededen aan 'The Ocean Cleanup' of een 'West Coast Challenge'. Hun inspanningen op die ene dag leverden 26.264,41 euro op. Woensdag 5 juni worden de gelden officieel en een klein beetje feestelijk overhandigd. 

Het grote verschil met andere jaren zit 'm in de gekozen goede doelen. Naast ruim 4.000 euro voor de Plastic Soup Foundation, zal het grootste deel van het ingezamelde geld worden besteed aan kankeronderzoek. Deze keuze is ingegeven door het plotselinge overlijden van een echtgenote van een docent, tevens moeder van drie leerlingen op het Petrus Canisius College. Deze verdrietige gebeurtenis maakte diepe indruk op leerlingen en collega's van de verschillende vestigingen. Vandaar dat de stichting Stop Hersentumoren namens Team Jacobien via Alpe D'Huzes kan rekenen op ruim 10.000 euro. Daarnaast gaat nog eens ruim 11.500 euro naar Kika.
'Team Jacobien' beklom afgelopen weekend al de Alpe d'Huez in Frankrijk.

Op woensdag 5 juni overhandigen leerlingen trots - en toch een beetje feestelijk – in totaal ruim 26.000 euro aan cheques aan vertegenwoordigers van de verschillende goede doelen.