• Joris Schreurs uit Amsterdam.

    Ed Bausch

Puzzelwandeltocht verwelkomt duizendste deelnemer

BERGEN De sfeer was dit jaar als vanouds tijdens de puzzelwandeltochten op zeven achtereenvolgende
zomerse maandagavonden door Bergen. Even leek een klap onweer en een bui vlak voor 19.00 uur de organisatie aan het twijfelen te brengen over doorgang, op maandag 13 augustus. Maar vlak daarna klaarde het op en stroomden de deelnemers evengoed toe. De bonte stoet, jong en oud en 'van alle gezindten' trok deze keer door bosrijk gebied. De deelnemers kwamen weer uit het hele land, soms zelfs uit het buitenland. Maar ook meewandelende Bergenaren kwamen langs plekken die ze nog niet kenden.

Door Ed Bausch

De duizendste deelnemer werd na afloop in de bloemen gezet. Met zijn ouders en oma liep de 11-jarige Joris Schreurs uit Amsterdam met veel plezier de route.
Ook werd een cheque van 250 euro uitgereikt aan het goede doel, dit jaar museum Het Sterkenhuis,
voor de renovatie van een borduurwerk van Marie Voëlters-Van Reenen. Vrijwel direct na afsluiting begon het weer te regenen. Dus er rustte die avond een engeltje op de schouders van de organisatie en de deelnemers. De puzzelwandeltochten zijn een jaarlijkse traditie. Ze worden georganiseerd door een klein comité, dat veel waardering verdient voor deze gezellige en leerzame activiteit in zomers Bergen.