• Rupsje Nooitgenoeg

    Pamela Raith
  • Mark van Ierssel: - In deze voorstelling zit magie. -

    Archieffoto Hargen Sail

Schoorlaar haalt theatershow Rupsje Nooitgenoeg naar Nederland

SCHOORL/ZAANDAM Just4Kids brengt, in samenwerking met Schoorlaar Mark van Ierssel, op 21 oktober de nieuwe theatershow Rupsje Nooitgenoeg naar de Nederlandse theaters. Naast het altijd hongerige rupsje komen maar liefst 75 karakters uit vier bekende verhalen tot leven. Jong en oud worden door middel van licht, geluid en beeld ondergedompeld in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg.

De show belooft een feest der herkenning te zijn voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht- en geluidseffecten brengen groot en klein in verwondering. De theatershow die al te zien was in Australië, Amerika en Engeland gaat op 21 oktober in première in het Zaantheater in Zaandam.

MAGIE Theaterproducent Mark van Ierssel: "In deze voorstelling zit 'magie', door de combinatie van het spel van onze jonge talentvolle acteurs, het kleurrijke decor, het verbeelden van de verhalen met maar liefst 75 dieren, figuren, attributen en de fantastische muziek. Het mooie van theater maken is als er iets gebeurt tussen wat er op het toneel te zien is en het publiek in de zaal. Als kinderen in hun spontaniteit reageren op het moois dat ze zien of horen. Dat is bij 'Rupsje Nooitgenoeg en drie andere verhalen' van Eric Carle zeker het geval. Van ademloos kijken tot enthousiast meedoen, het zit er allemaal in."

"Intussen mogen we ook bekend maken dat we tot eind 2019 de voorstelling kunnen vertonen in de Benelux en getekend hebben om de show te lanceren in Duitsland in 2020. Daarna keert de voorstelling in een nieuwe vorm, met twee andere verhalen, weer terug in Nederland."

DVD Fokko Vonk van Just4Kids: "Negen jaar geleden ben ik Just4Kids gestart met als doel om mooie films, boeken, spellen en andere producten voor kinderen uit te brengen. In dat eerste jaar lieten wij het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg en drie andere verhalen van Eric Carle inspreken door Carice van Houten. De verhalen zijn uitgebracht op dvd en worden nog steeds verkocht. Drie jaar geleden hebben we een speciaal bordspel voor Rupsje Nooitgenoeg bedacht en dat is dit jaar voor het eerst op de markt gebracht."

KLEURRIJK EN SLIM Fokko vervolgt: "Twee jaar geleden werden wij getipt op een theatershow van Rupsje Nooitgenoeg die al in Australië, Amerika en Verenigd Koninkrijk heeft gespeeld. Na het zien van de show in Londen waren we direct verkocht. Het viel voor ons ook mooi samen met het 50-jarig bestaan van het boekje in 2019."

"De show is mooi, kleurrijk en slim gemaakt en sluit goed aan bij de belevingswereld van de kleine kinderen. Om de show in Nederland uit te brengen hebben wij contact gezocht met theaterproducent Mark van Ierssel die ervaring heeft met het produceren van theatershows voor kinderen."