• The Wild Pear Tree

    Memento Films Production

Schrijver in de knoop met zichzelf en meer bij Cinebergen

BERGEN Bij Cinebergen deze week The Wild Pear Tree. Sinan, die net afgestudeerd is als leraar, is er op gebrand zijn eerste roman gepubliceerd te krijgen. Vanwege geldgebrek moet hij terug naar zijn geboortedorp en zijn disfunctionele familie die lijdt onder de gokverslaving van zijn vader. Sinan voelt zich superieur aan zijn dorpsgenoten en laat dat ook merken. Maar hij zit vooral in de knoop met zichzelf. In zijn vader en diens verschrompelde ambities ziet hij een toekomstbeeld dat hij kost wat kost wil vermijden.

Nous finirons ensemble is het op zich staande vervolg op zijn bioscoophit Les Petits Mouchoirs uit 2010. Toen zagen we hoe het echtpaar Max en Véro met hun vrienden onstuimig vakantie vierden in hun prachtige strandhuis. De originele sterrencast is terug voor een grote reünie. De drukbezette Max vertrekt wederom naar zijn vakantiehuis aan zee om bij te tanken. De vriendengroep, inmiddels de
veertig gepasseerd, verrast hem met een bezoek voor zijn verjaardag. Onderhuidse spanningen en de benarde financiële situatie waarin Max zich bevindt, vragen echter niet echt om een feestje.

SINGEL 39 In deze nieuwe romantische komedie van de makers van Soof heeft Mo (Lies Visschedijk) het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een heel bijzondere vriendschap.

CHRISTO Christo: Walking on Water volgt de wereldberoemde kunstenaar Christo in zijn proces om zijn kunstwerk 'The Floating Piers', dat hij in 1970 al had bedacht met zijn vrouw Jeanne-Claude, te realiseren. In 2016 krijgt hij eindelijk toestemming om zijn gigantische meesterwerk te ontvouwen op het Italiaanse Iseomeer. Christo gaf de Bulgaarse filmmaker Andrey Paounov toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige
kunstinstallatie.

NUREYEV Nureyev groeide op zonder vader in een straatarm gehucht in de Sovjet Unie, raakte op slag verliefd op de dans- en theaterwereld, werd de solist van het prestigieuze Kirovballet uit Sint Petersburg en liep tenslotte over naar het Westen. De documentaire laat dat allemaal zien, zoals ook de mens Nureyev ruimschoots belicht wordt. Koppig en opvliegend maar ook loyaal en charmant.

THE WHITE CROW Schitterende biopic van de danser Rudolf Nurejev laat op krachtige wijze de spagaat zien waarin hij terechtkwam, die tussen de Sovjet-Unie en het decadente Westen.

i Nous finirons ensemble draait 13 en 19 juni om 14.30 uur, 14 juni om 20.00 uur en 15 juni om 20.30 uur. The Wild Pear Tree draait 13, 17 en 19 juni om 20.00 uur en 18 juni om 14.30 uur. Singel 39 draait 14 juni om 14.30 uur en 15 juni om 16.30 uur. Christo: Walking on water draait 16 juni om 11.00 uur en 18 juni om 20.00 uur. Nureyev draait 16 juni om 15.30 uur. The White Crow draait 16 juni om 20.00 uur. www.cinebergen.nl of 072-5896310.