• Sinterklaas ontvangt Egmondse kinderen in Egmond aan den Hoef.

    Aangeleverd

Sinterklaas komt aan in de Egmonden

Optocht en feest in dorpshuizen

EGMOND AAN DEN HOEF/EGMOND-BINNEN Terwijl het sinterklaasfeest in Egmond aan Zee achter de rug is, moeten de feestelijkheden in Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen nog beginnen. Sinterklaas brengt zondag 26 november een bezoek aan die dorpen.

Muziekvereniging Eensgezindheid gaat de optocht in Egmond-Binnen voor. Die staat gepland voor 11.00 uur en vertrekt vanaf de ingang van de Abdij aan de Vennewatersweg. Als het weer het toelaat rijdt Sinterklaas met een van de pieten in een auto achter de muziek aan. Kinderen mogen met hun ouders meelopen. Rond 11.30 uur is de Goedheiligman in De Schulp in Egmond-Binnen.

De zaal in De Schulp is versierd en de stoel van Sinterklaas krijgt een plekje in het midden van de zaal. Acht Pieten lopen rond en vieren met de kinderen feest. Er klinkt sinterklaasmuziek en kinderen kunnen op de foto met Sinterklaas. Voor iedereen is er een zakje lekkers. Via Facebook wordt het publiek op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen.

EGMOND AAN DEN HOEF Sinterklaas komt later die dag ook aan in Egmond aan den Hoef. Tijdens de intocht begeleidt de fanfare van Lamoraal de Sint en Pieten. De route van de optocht is anders dan in voorgaande jaren. De start is om 14.15 uur bij dorpshuis Hanswijk en gaat via de Julianaweg, de Schoolstraat en de Slotweg. Daarna linksaf over de Herenweg naar de Dorpskroft, Mosselaan en de oostkant van de Bisschopskroft. Via de Ambachtsweg, en de Schoolstraat en Julianaweg komt Sinterklaas rond 14.45 uur aan bij het dorpshuis. De Goedheiligman heeft gevraagd of de kinderen langs de route op die dag hun vlag willen uithangen. Aansluitend is er van 15.00 tot 16.00 uur een feestprogramma in Hanswijk. Dit programma is speciaal bedoeld voor alle jonge kinderen tot en met groep 5. In de zaal is beperkt zitplaats voor ouders. Bij slecht weer vervalt de optocht. De feestzaal in het dorpshuis gaat even voor 15.00 uur open.