• Sinterklaas rijdt door Egmond aan den Hoef.

    Jeugdbelangen Egmond aan den Hoef

Sinterklaas komtaan in Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef

EGMOND-BINNEN Voor alle kinderen in Egmond-Binnen komt zondag 25 november met acht Pieten naar het dorp.
In optocht gaat het gezelschap om 11.00 uur vanaf de Vennewatersweg, ingang van de Abdij, richting dorpshuis De Schulp. Het fanfarekorps Eensgezindheid en de drumband begeleidt de optocht.

Tijdens een programma van zo'n drie kwartier kunnen de kinderen Sinterklaas en zijn Pieten ontmoeten. Er is ook een fotomoment. De zaal is groot genoeg dus wandelwagens en rollators kunnen er ook in. Na afloop worden bezoekers getrakteerd.

Alleen als het weer het niet toelaat, komt de intocht te vervallen en gaat de Sint even later direct door naar de Schulp. Daarover komt meer informatie op Facebook.

EGMOND AAN DEN HOEF Sinterklaas doet vervolgens mee aan de optocht in Egmond aan den Hoef. De fanfare van Lamoraal van Egmont begeleidt hem en zijn pieten.
Het vertrek is om 14.15 uur bij dorpshuis Hanswijk en gaat dan via de Julianaweg, de Schoolstraat en de Slotweg. Daarna linksaf over de Herenweg naar de Mosselaan en rechtsaf via de Bisschopskroft. Dan gaat de optocht terug via de Mosselaan, de Dorpskroft en de Herenweg naar de Julianaweg. Ongeveer rond 14.45 uur komt de sint aan bij Hanswijk. Van 15.00 tot 16.00 vindt daar een feestprogramma plaats speciaal voor alle jonge kinderen tot en met groep 5. Bij slecht weer vervalt de optocht.