• Scène uit Un Beau Soleil Intérieur.

    Aangeleverd

Smakelijke films met bijzonder menu bij Cinebergen

BERGEN Cinebergen begint op 23 november een unieke samenwerking met Hemingway's Beach Restaurant. Op donderdag 23 november, 25 januari, 29 maart en 31 mei presenteert chefkok Jeroen Klepper voorafgaande aan een smakelijke film een menu dat in het teken staat van het jaargetijde of van de film. In de film Retour en Bourgogne beheren twee broers en hun zus de wijngaard van de familie. Ondertussen moeten zij hun eigen weg vinden.

Loving Vincent is de eerste volledig geschilderde film ooit. Het brengt het werk van de schilder tot leven in een verkenning van diens gecompliceerde bestaan en controversiële dood.  The Square is een combinatie van zwarte humor en sociale observaties. Een museumdirecteur worstelt met de gevolgen van een diefstal.

In 'Ergens achter Duin en Zee' roept Adriaan van Dis samen met klasgenoot Hans van Marwijk al wandelend door Bergen aan Zee herinneringen op aan zijn kleuterjaren.

In 'Un Beau Soleil Intérieur' besluit vijftiger Isabelle echte liefde te gaan zoeken. Maar ze weet niet of haar zoektocht naar die Ene ingegeven is door urgentie of een doelloze dwaasheid. Uiteindelijk belandt ze op de bank van een new-age therapeut in de hoop van hem uitsluitsel te mogen vernemen.

In 'Blade Runner 2049' hoopt Wallace Corporation nog betere en meer slaafse replicanten te maken. Ondertussen moet de 'blade runner' K de oude replicanten zien op te sporen en te vernietigen, omdat deze als een bedreiging worden gezien. Maar al snel transformeert deze gehoorzame agent tot een dissident – onderzoeker die geobsedeerd raakt door het idee de oude 'blade runner' Deckard te traceren. Als hij hem gevonden heeft, wordt de vraag wat een mens is, steeds moeilijker om te beantwoorden.

Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, de giraf. De twee zijn onafscheidelijk, tot Dikkertje Dap naar school moet.

Bekijk het programma en reserveren kaarten via de website www.cinebergen.nl.